Jocuri Noi

Jocuri de Strategie

jocuri de strategieJocuri de Strategie

Jocurile de strategie sunt probabil una dintre cele mai populare categorii de jocuri concepute vreodata, rezultatul final fiind strans legat de capacitatile de a lua decizii logice si rapide ale jucatorului, de a combina elementele disponibile. Desi in categoria generica de jocuri de strategie pc intra o multime de jocuri cu diferente mari intre ele, linia de demarcatie este greu de trasat, atunci cand le incadram sau nu in aceasta categorie.Cert este insa ca, oricare dintre aceste jocuri de strategie este lipsit de elementul "sansa", jucatorul fiind cel care influenteaza rezultatul prin deciziile care le ia, nimic nefiind lasat la voia intamplarii sau a destinului.

Desi jocurile de strategie au aparut inca din antichitate (vezi sahul), aceasta categorie s-a dezvoltat si si-a castigat popularitatea odata cu aparitia si dezvoltarea calculatoarelor personale. Simulatoarele in timp real sau strategiile istorice/medievale, au devenit in timp unele dintre cele mai indragite genuri. Probabil ca nimeni nu a uitat despre Dune 2, primele incercari ale celor de la Blizzard in acest domeniu, cu Cele doua Warcraft din anii 1990 ori megasuccesul inregistrat cu Starcraft, de tycoonuri sau simulatoare de constructii precum Caesar, Pharaoh, Civ etc.


Civilization V: Brave New World
Scris de Calin
Joi, 11 Iulie 2013 12:04

Read moreSid Meiers Civilization V: Brave New World este primul expansion al acestui superb joc de strategie. Brave New World aduce multe trasaturi noi jocului care ii ofera un nou nivel de profunzime cu ajutorul sistemelor de comert international si a imbunatatirilor aduse sistemelor culturale si de diplomatie.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Defenders of Ardania
Scris de Calin
Luni, 14 Noiembrie 2011 10:49

Read moreDefenders of Ardania este un joc care face parte din familia jocurilor tower defense, astfel este un joc de strategie in timp real plasat intr-o lume fantastica numita Majesty. Cadrul in care este amplasat jocul impreuna cu mecanica jocului relativ simpla face din Defenders of Ardania un joc puternic obsesiv. Tower defense este un stil de joc in care trebuie sa construiesti turnuri pentru a opri invadatorii.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
StarCraft 2 Heart of the Swarm dupa Blizzcon 2011.
Scris de Calin
Marţi, 25 Octombrie 2011 10:33

Read morePartea a doua a trilogiei StarCraft 2 a fost prezentat in acest weekend la Blizzcon 2011, unde a fost pus la dispozitie si un demo cu doua misiuni single-player. In versiunea prezentata la acest Blizzcon, jucatorii au avut ocazia sa incerce noile unitati care vor ajunge in modul multi-player al jocului. Aceste noi unitati vor avea un efect urias in modul in care profesionistii isi abordeaza rasele.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Anno 2070.
Scris de Calin
Marţi, 11 Octombrie 2011 09:02

Read moreAcest joc face parte din seria care a adus pe PC secolele 15, 16, 17 si 18. Anno 2070 este pus intr-un cadru in viitorul apropiat unde climatul pamantului a fost schimbat drastic iar nivelul oceanelor a crescut, astfel fortand umanitatea sa se adapteze la un nou mod de viata. Ubisoft, producatorul jocului a afirmat cu mult inainte de prima aparitie a jocului ca acesta nu va mai fi un joc istoric, cum era trendul.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Heroes of Might & Magic VI
Scris de Calin
Miercuri, 28 Septembrie 2011 09:39

Read moreMight and Magic Heroes VI continua seria prea bine cunoscuta a jocurilor Heroes of Might and Magic. Daca dupa Heroes 3 au aparut o serie de jocuri apartinand aceasta franciza, dar care nu au adus nimic special, fiind chiar versiuni inferioare a predecesorului sau, am inceput sa vedem o schimbare odata cu Heroes of Might and Magic 5 si o diferenta si mai mare cu ultimul capitol al acestei povesti.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
StarCraft 2: Heart of the Swarm
Marţi, 31 Mai 2011 09:15
Read more Primele imagini si informatii despre StarCraft 2: Heart of the Swarm, primul expansion al jocului de strategie de mare succes lansat anul trecut de Blizzard, StarCraft 2 au aparut saptamana aceasta. Starcraft 2: Heart of the Swarm va va pune in conducerea hoardelor zerg sub conducerea fostei Queen of Blades, Sarah Kerrigan.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Warhammer 40.000: Dawn of War II - Retribution
Marţi, 22 Martie 2011 13:19
Read moreWarhammer 40.000: Dawn of War II Retribution este al doilea expansion pentru Dawn of War II, jocul real-time-strategy al universului Warhammer 40.000. Primul expansion, Chaos Rising nu te lasa sa alegi decat factiunea Chaos pentru multiplayer, in lipsa jocului original.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Warhammer 40.000 Dawn of War: Chaos Rising
Marţi, 15 Martie 2011 12:39
Read moreWarhammer 40.000 Dawn of War II: Chaos Rising este primul expansion pentru Warhammer 40.000: Dawn of War II, celebrul joc real-time-strategy/tactical role-playing-game din 2009, situate in universal Warhammer 40.000. Desi nu ai nevoie de jocul original Dawn of War II, nu vei putea alege cele patru rase din jocul de baza daca vrei sa joci meciuri in multiplayer.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Warhammer 40.000: Dawn of War II
Luni, 14 Martie 2011 10:48
Read moreWarhammer 40.000: Dawn of War II este un joc amuzant si fascinant dar care sufera de o criza de identitate. Intr-o parte a spectrului vei gasi un real-time-strategy exploziv, plin de actiune si competitive, dar in cealalta parte a spectrului vei gasi un single-player mode care se comporta mai mult ca un RPG decat ca un RTS.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Dungeons
Joi, 17 Februarie 2011 12:51
Read moreSe zice ca imitatia este cea mai buna metoda de a flata. In acest caz, jocul imitat este Dungeon Keeper. Aproape totul la acest joc pare a fi preluat din Dungeon Keeper, de la personajul pe care il joci la imprejurimile care se extind in masura ce tu iti maresti zona de influenta. Totusi jocul are si idei noi, dar de cele mai multe ori acestea nu imbunatatesc jocul.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Europa Universalis III: Divine Wind va fi lansat luna aceasta
Scris de Caesar
Vineri, 03 Decembrie 2010 13:12
Read moreUltimul expansion pentru Europa Universalis III, Europa Universalis III: Divine Wind, va fi lansat de catre cei de la Paradox Interactive in aceasta luna, la data de 14 decembrie 2010. Disponibil la pretul de 19,99 euro, expansionul ne va propune o poveste care se va desfasura in Orientul Indepartat, mai precis Japonia, jucatorii intrand in pielea unuia dintre cei 4 Daimyo angajati in lupta pentru putere si controlul unui shogunat. De asemenea, acestia vor putea juca si alaturandu-se uneia dintre factiunile de la nivelul curtii imperiale chineze, vor avea parte de o grafica noua si imbunatatita si de o experienta inedita, noi si noi teritorii asiatice de explorat si cucerit.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
<< Început < Anterior 1 2 Următor > Sfârşit >>
Pagina 1 din 2