Jocuri Noi

StarCraft 2 Heart of the Swarm dupa Blizzcon 2011.

Scris de Calin
Marţi, 25 Octombrie 2011 10:33

Starcraft 2 Heart of the SwarmPartea a doua a trilogiei StarCraft 2 a fost prezentat in acest weekend la Blizzcon 2011, unde a fost pus la dispozitie si un demo cu doua misiuni single-player. In versiunea prezentata la acest Blizzcon, jucatorii au avut ocazia sa incerce noile unitati care vor ajunge in modul multi-player al jocului. Aceste noi unitati vor avea un efect urias in modul in care profesionistii isi abordeaza rasele.

Despre Heart of the Swarm, single-player.

Aceasta a doua parte a jocului va aborda personajul Sarah Kerrigan, care dupa ce a fost salvata de sub controlul infestarii sale din partea rasei zerg isi cauta rolul sa in univers. Aceasta isi da seama ca se afla intre doi barbati puternici si complet opusi unul altuia, Jim Raynor, barbatul pe care il iubeste si Arcturus Mengsk, persoana care i-a distrus viata si a manipulat-o inca de la inceput.

Sarah Kerrigan este un personaj unic in universul Starcraft in sensul ca nu a avut niciodata dreptul sa aleaga. Inca de la o varsta mica a fost aruncata in programele guvernamentale unde a fost supusa unor teste severe pentru a deveni unul din primii Ghosti. In urma eliberarii sale de sub degetul Confederatiei a devenit locotenentul revolutionarului Arcturus Mengsk care a ajuns sa o tradeze, lasand-o pe mana zergilor la New Gettysburg.

In urma mutatiei sale in Queen of Blades, Sarah Kerrigan a fost inchisa in subconstientul acestei noi creaturi. Chiar si sub forma infestata a acesteia nu a avut parte de liber arbitru pana in momentul in care Tassadar nu a eliminat Overmind, creatura ce controla intreaga rasa. Acum ca Jim Raynor a folosit artefactul Xel-Naga sa o vindece, si-a dat seama ca in sfarsit poate lua controlul asupra vietii sale.

Heart of the Swarm este foarte concentrat asupra evolutiei rasei zerg, dar si al lui Kerrigan care in sfarsit se poate razbuna pe cei ce i-au distrus viata.

Poze din Single-player Heart of the Swarm:
Starcraft 2 Heart of the Swarm Sarah Kerrigan Starcraft 2 Heart of the Swarm Izsha advisor. Starcraft 2 Heart of the Swarm Abathur. Starcraft 2 Heart of the Swarm Kerrigan

Schimbarile multiplayer din Heart of the Swarm.

Toate cele trei rase vor avea parte de modificari in lista unitatilor disponibile in multiplayer, unele vor fi adaugate in timp ce altele vor fi scoase din uz.

Unitatile noi Terran in Heart of the Swarm:

Rasa terran a adus multe imbunatitiri tehnologiei lor in perioada de dupa asaltul asupra planetei char. Acestia au descoperit ca aveau multe de schimbat in special in lupta impotriva unitatilor aeriene. Odata cu unitatile noi, terrani au decis ca robotul de razboi Thor este o unitate puternica si a fost mutata cu un nivel mai sus. Unitatile noi sun:

Terran Shredder.Shredder. Acest mic robot automat este construit de la Factory si ofera un avantaj tactic pozitional teranilor. Oarecum, Shredderul functioneaza ca si vechiul Lurker din StarCraft Broodwar, in sensul ca nu are nici un fel de atac in forma s-a mobila, dar in modul stationar acesta acest robot creaza daune atat in aer cat si pe sol. Cand o unitate aliata intra in raza acestei unitati, armele se opresc. Acesta unitate are in prezent damage 20/secunda si 180 HP.

Terran Battle HellionHellion Battle Mode. Automobilul rapid care arunca flacari, Hellion va fi modificat putin pentru a fi mai fezabil in partea medie si de sfarsit a jocurilor. Hellioni acum se vor putea transforma intr-un mod de lupta care ii va face mai durabili dar va micsora raza de atac a acestora. In versiunea actuala, Hellion Battle Mode are 135 HP si damage 8 sau 19 pentru unitatile mici ( Marini, Zealots sau Zerglingi).

Terran WarhoundWarhound. Acest robot este cat de cat similar modelului Goliath si va lua locul Thor-ului ca solutie pentru atacurile aeriene. Acestia fac damage modest pe raza mica unitatilor fara armura din aer si damage modest unitatilor mecanice terestre. Aceasta unitate a fost introdusa fiindca Thor-ul era prea masiv si avea probleme mari de mobilitate. Desi acest robot se descurca minunat contra tancuri si ale unitati mecanice, nu este perfect contra unitati mici. In aceasta versiune avea 260 HP si 4-8 damage in aer si 10-20 impotriva unitatilor mecanice.

Unitatile noi Protoss in Heart of the Swarm:

In urma luptelor de care au avut parte, protosii au descoperit cateva locuri in care armata lor avea unele slabiciuni. Acestia au adaugat unele unitati si au scapat de altele pentru a fi mai eficienti:


Protoss ReplicantReplicant. Aceasta unitate speciala are o singura abilitate, adica de a se transforma in orice unitate inamica non-masiva. Fiindca este foarte costisitoare, aceasta unitate nu ar trebui folosita pentru a clona marini sau zerglingi, dar de un tanc, infestor sau templar ati putea profita. Replicand are 60 HP si 60 Scut.


Protoss OracleOracle. Aceasta nava nu are nici un fel de capabilitati de atac direct dar are trei abilitati care compenseaza pentru aceasta. Prima se numeste Phase-Shift si poate scoate din existenta orice cladire pentru 45 de secunde. A doua se numeste Preordaned si ofera vizibilitate asupra cladirilor inamice iar ultima abiltiate, Entomb poate bloca mineralele pentru a stopa economia adversarilor.

Protoss TempestTempest este noua nava de razboi a rasei Protoss care va inlocui nava Carrier. Aceasta are un atac masiv asupra unitatilor aeriene fara armura dar poate ataca si cele terestre. Informatiile oferite la Blizzcon sugereaza ca in Heart of the Swarm, rasa Protoss nu va mai avea acces la Carrier sau Mothership.

Unitatile noi Protoss in Zerg of the Swarm:

Rasa zerg se afla intr-o continua evolutie. Acestia fura ADN-ul anumitor specii pentru a se adapta conditiilor schimbatoare pe terenul de lupta. Pe langa noi upgrade-uri aduse unitatilor precum viteza pentru Hydralisk, zerg va avea si parte de 2 untitati noi.

Zerg ViperViper. Aceasta creatura este un spell-caster aerian care suporta valurile zergilor cu ajutorul a 3 abilitati principale. Prima se numeste Ocular Parasite, care functioneaza ca si abilitatea Queen-urilor din BroodWar, adica unitatea afectata devine observer. A doua abilitate, Blinding Cloud reduce raza de actiune a tuturor unitatilor pana in raza melee. Ultima abilitate, Abduct poate disloca unitati din pozitiile lor.

Zerg Swarm HostSwarm Host. Aceasta unitate este un fel de Broodlord terestru in sensul ca in momentul in care intra in pamant genereaza unitati mici similare broodlingilor numite Locusts care pot fi folosite pentru a distruge cladiri si unitati. Impreuna cu Broodlorzi, aceste unitati pot coplesi orice adversar.

Screenshots Starcraft 2 Heart of the Swarm Multiplayer:
Starcraft 2 Heart of the Swarm Starcraft 2 Heart of the Swarm Starcraft 2 Heart of the Swarm Starcraft 2 Heart of the Swarm
Starcraft 2 Heart of the Swarm Starcraft 2 Heart of the Swarm Starcraft 2 Heart of the Swarm Starcraft 2 Heart of the Swarm
Trailer Starcraft 2 Heart of the Swarm Multiplayer: 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)