Jocuri Noi

Jocuri Horror
jocuri horror dead space

Jocuri Horror

Unul dintre cele mai populare subgenuri ale jocului action-adventure este reprezentat de celebrele jocuri horror, adeseori numit survival horror, stil lansat pe piata odata cu seria Alone in The Dark (1992) si consacrat de Resident Evil (1996). De altfel, odata cu acest ultim titlu, se va consacra si numele de survival horror, caracteristica principala a acestui tip de jocuri fiind lipsa resurselor si necesitatea aplicarii unei strategii pentru a putea incheia povestea cu succes.
Genul de jocuri horror sau Survival Horror este puternic influentat de literatura si filmele de specialitate, evoluand treptat din clasicul adventure, odata cu explozia pietei de PC-uri si console din ultimii ani. Desi multi dintre jucatori vad in Resident Evil drept primul joc horror, adevarul este undeva la mijloc, jocul mai sus amintit fiind primul care se foloseste de numele de Survival Horror, nume sub care mai apoi au fost lansate celelalte jocuri horror similare dar, care a fost atribuit retroactiv si unor titluri mai vechi, precum Alone in The Dark sau Hounted House (1981). Similar jocurilor care i-au urmat, Alone in The Dark se bazeaza pe aceleasi idei: o lupta continua cu forte supranaturale grotesti, cu resurse limitate si necesitatea unei strategii reale, intr-o cladire veche de unde jucatorul are sarcina de a scapa nevatamat. Cu timpul, genul de joc horror a evoluat, depasind granitele clasicului adventure si extinzandu-se cu succes si in alte genuri, precum cel RPG sau FPS, odata cu aparitia si dezvoltarea tehnologiei 3D.
Articole Jocuri Horror:


Metro: Last Light
Scris de Calin
Marţi, 07 Mai 2013 09:35

Read moreEste anul 2013 iar lumea cum o stim noi nu mai exista. Intr-o perioada post apocaliptica copii umanitatii se gasesc ascunsi prin sistemele subterane de metrou ale marilor orase. Actiunea acestui joc se petrece intr-o astfel de lume, in subteranul Moscovei. In aceasta perioada oamenii se confrunta cu pericol constant atat la suprafata cat si in subteran.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Dead Island
Marţi, 01 Martie 2011 10:22
Read moreDead Island este un FPS horrror ce isi desfasoara actiunea pe o insula de tropicala de vacante in mod ciudat populata de mortii vii. Ultima data cand am vazut un joc cu zombie a fost Land of the Dead: Road to Fiddlers Green care a fost o dezamagire uriasa. Neinitimidata de aceste esecuri, compania poloneza Techland momentan lucreaza la noul FPS horror, Dead Island.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Dead Space 2
Scris de Caesar
Vineri, 14 Mai 2010 11:24
Read moreUnul dintre cele mai anticipate jocuri horror din ultima perioada este Dead Space 2, un FPS dezvoltat de cei de la Visceral Games pentru PC, Xbox360 si Playstation 3 si va fi distribuit de catre EA Games, probabil in primul trimestru al anului 2011.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Alan Wake
Scris de Serj
Joi, 13 Mai 2010 12:59
Read moreUn titlu mai putin cunoscut din categoria jocuri horror dar care pare extrem de promitator este Alan Wake, un action thriller psihologic dezvoltat de Remedy si distribuit de Microsoft pentru Xbox360, Playstation 3 si Windows PC incepand cu luna iulie a acestui an.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Doom 4 anuntat!
Scris de Serj
Marţi, 11 Mai 2010 08:18
Read moreUna dintre cele mai importante si mai vechi francize ale genului horror action FPS, se pregateste pentru un nou episod. Desi un viitor Doom 4 a fost anuntat de catre John Carmack inca din august 2007, cei de la ID Software au anuntat oficial in urma cu cateva zile ca dezvoltarea jocului a inceput.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
FEAR 3 va fi lansat in toamna lui 2010
Scris de Serj
Luni, 03 Mai 2010 08:16
Read moreInteractive Entertainment a anuntat lansarea in toamna acestui an a unui nou joc din seria de jocuri horror FEAR. First person shooterul horror FEAR 3, este dezvoltat de studiourile Day 1 pentru PC, Xbox 360 si Playstation 3.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)