Jocuri Noi

Jocuri de Actiune

jocuri de actiuneJocuri de Actiune

Categoria jocuri de actiune, foarte populara de altfel, cuprinde toate jocurile in care jucatorul controleaza avatarul unui personaj, se implica direct in activitatea acestuia, ia parte la lupte si se foloseste intens de capacitatile sale de coordonare ochi-maini. Din genul jocuri de actiune fac parte deopotriva jocuri de platforma, jocuri shooter sau jocuri de lupta (fighting games), aceasta categorie fiind extrem de vasta si greu de definit in cateva cuvinte. Dupa cum spuneam, jucatorul controleaza avatarul unui personaj, pe parcursul mai multor niveluri de joc, are de luptat cu diversi inamici, de trecut obstacole, colecteaza diferite obiecte etc. La capatul fiecarui nivel sau grup de nivele, jucatorul are de infruntat un inamic mai puternic (boss) de care daca trece, poate avansa si in fine, termina jocul.
Din punct de vedere istoric, jucam jocuri de actiune incepand cu anul 1978, cand a fost lansat clasicul si deja celebrul Spaec Invaders. Au aparut pe rand apoi, la cate unan diferenta, alte doua titluri ajunse celebre, Asteroids si Pac-Man. Au urmat o serie de alte jocuri dar genul a luat amploare odata cu grafica 3D si cu seria de jocuri shooter lansate de cei de la ID Software odata cu Doom, probabil unul dintre cele mai cunoscute si indragite jocuri de actiune create vreodata.


Diablo III in testarile Beta.
Scris de Calin
Joi, 22 Septembrie 2011 09:02

Read moreIn urma cu doua zile, Blizzard a pornit testarile Beta pentru Diablo III in Statele Unite urmate de deschiderea serverelor Europene cu o zi dupa. Perioada de testare nu a fost anuntata de cei de la Blizzard, acestia afirmand ca data de incheiere a testarilor va fi anuntata ulterior, spre sfarsitul acestora. Invitatiile pentru testarile beta vor avea loc in diverse perioade pe parcursul testarilor.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Hard Reset
Scris de Calin
Luni, 19 Septembrie 2011 10:06

Read moreHard Reset este un joc din stilul shooterelor impusca tot ce misca din care fac parte si jocurile Serious Sam si Painkiller. Armat pana la dinti cu tot felul de arme ciudate, iti vei putea in sfarsit gasi o ocupatie pentru degetul de pe mouse. Hard Reset este setat intr-un viitor plin de inamici tehologici, care cer sa fie spulberati de foc si armament.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Kingdoms of Amalur: Reckoning
Scris de Calin
Joi, 08 Septembrie 2011 09:16

Read moreKindoms of Amalur: Reckoning este un RPG setat intr-o lume deschisa similar jocurilor Elder Scrolls. Acest Fantasy RPG va fi lansat in data de 7 februarie 2012 si este creeat de catre Ken Rolston, cel care a condus echipta care a creeat cele mai bine vandute jocuri de acest fel, Elder Scroll III: Morrowind si Elder Scrolls IV: Oblivion.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Warhammer 40.000 Space Marine
Scris de Calin
Marţi, 06 Septembrie 2011 10:48

Read moreWarhammer 40.000 Space Marine este probabil primul joc din aceasta serie care a captat intr-adevar spiritul acestui titlu. Daca majoritatea jocurilor plasate in acest univers au fost jocuri de strategie in timp real, Space Marine este un joc de actiune, cu fizica brutala, grafica superba si actiune incredibila. In Warhammer 40.000: Space Marine vei fi pus in pielea unui luptator din imperiul oamenilor.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Rage, shooterul ID al anului 2011.
Scris de Calin
Luni, 05 Septembrie 2011 10:35

Read moreRage este unul dintre cele mai anticipate shootere din acest an. Actiunea se petrece intr-o perioada post apocaliptica. In urma impactului asteroidului Apophis cu Terra, civilizatia terana se afla cu mari probleme de supravietuire, astfel construiesc arce subterane. Ideea din spatele acestor mari cladiri este de a pastra umanitatea intr-o stare criogenica pana cand vor putea reconstrui totul.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Serious Sam 3: Before First Encounter
Scris de Calin
Miercuri, 31 August 2011 08:24

Read moreDupa cum ne zice insusi numele jocului, partea a patra parte a acestui joc, Serious Sam 3 va avea loc inainte sa evenimentele petrecute in primul joc. Croteam si Devolver Digital au anuntat ca lansarea acestui shooter nerealist intr-un mediu complet realist va avea loc in data de 18 Octombrie 2011, dupa o vara intreaga de amanari si o lipsa uriasa de informatii legate de joc.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Assassin's Creed Revelations
Scris de Calin
Marţi, 30 August 2011 08:22

Read moreA patra parte a seriei Assassins Creed, Revelations va continua povestea lui Ezio Auditore, de data aceasta ajuns in orasul Constantinopol, in inima Imperiului Otoman. Povestea il va ghida pe Ezio de aceasta data in cautarea unor raspunsuri. Te vei afla de data aceasta in mijlocul unei armate a Cavalerilor Templieri, care sunt meniti sa destabilizeze intreaga regiune.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Deux Ex: Human Revolution
Scris de Calin
Miercuri, 24 August 2011 10:46
Read moreDeus Ex, Human Revolution isi are locul intr-un viitor in care tehnologia a ajuns in punctul in care oamenii pot fi modificati si chiar imbunatatiti prin biotehnologie. In acest capitol din povestea Deus Ex joci rolul lui Adam Jensen, un fost specialist SWAT , ales special de catre una din cele mai mari firme de biotehnologie din America in scopul apararii nationale.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Star Wars: The Old Republic
Scris de Calin
Marţi, 23 August 2011 09:50

Read morePrimul MMORPG situat in universul Star Wars, creeat de Bioware si LucasArts, Star Wars : The Old Republic este planificat pentru lansare in 2011. In Star Wars The Old Republic aveti ocazia sac va aliati fie cu partea cavalerilor Jedi sau a fortelor Imperiului Sith. Cadrul narativ este setat cu mii de ani inainte sa apara Darth Vader printre rangurile Jedi.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Mass Effect 3, prezentat la Gamescom.
Joi, 18 August 2011 08:25
Read moreBioware are o prezenta puternica la Gamescome din Germania anul acesta, prezentand a treia parte a trilogiei Mass Effect. Mass Effect 3 va completa povestea Comandantului Sheppard, ajuns de la un simplu soldat, la unul din gardienii universului, un specter, acum fiind prins intr-o lupta de aduce Terra in centrul conflictului
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Age of Conan, acum gratuit.
Marţi, 16 August 2011 09:12
Read moreIn luna mai a acestui an a fost relansat unul dintre cele mai apreciate MMORPG-uri din 2008, Age of Conan: Hyborian Adventures sub un alt nume, Age of Conan: Unchained insotit de un model de afaceri nou, adica cel free-to-play. Astfel, platile lunare pentru a juca acest joc au disparut, anumite aspecte ale jocului fiind disponibile doar prin plata totusi.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Pagina 5 din 9