Jocuri Noi

Jocuri de Actiune

jocuri de actiuneJocuri de Actiune

Categoria jocuri de actiune, foarte populara de altfel, cuprinde toate jocurile in care jucatorul controleaza avatarul unui personaj, se implica direct in activitatea acestuia, ia parte la lupte si se foloseste intens de capacitatile sale de coordonare ochi-maini. Din genul jocuri de actiune fac parte deopotriva jocuri de platforma, jocuri shooter sau jocuri de lupta (fighting games), aceasta categorie fiind extrem de vasta si greu de definit in cateva cuvinte. Dupa cum spuneam, jucatorul controleaza avatarul unui personaj, pe parcursul mai multor niveluri de joc, are de luptat cu diversi inamici, de trecut obstacole, colecteaza diferite obiecte etc. La capatul fiecarui nivel sau grup de nivele, jucatorul are de infruntat un inamic mai puternic (boss) de care daca trece, poate avansa si in fine, termina jocul.
Din punct de vedere istoric, jucam jocuri de actiune incepand cu anul 1978, cand a fost lansat clasicul si deja celebrul Spaec Invaders. Au aparut pe rand apoi, la cate unan diferenta, alte doua titluri ajunse celebre, Asteroids si Pac-Man. Au urmat o serie de alte jocuri dar genul a luat amploare odata cu grafica 3D si cu seria de jocuri shooter lansate de cei de la ID Software odata cu Doom, probabil unul dintre cele mai cunoscute si indragite jocuri de actiune create vreodata.


Asura's Wrath
Scris de Calin
Vineri, 17 Februarie 2012 11:50

Read moreInspirat din mitologia asiatica, Asuras Wrath pare a fi unul dintre cele mai interesante jocuri ale acestui an. Povestea jocului Asuras Wrath te duce printr-o lume fantastica inspirata din povestile asiatice dar cu unele trasaturi de fictiune stiintifica. Acestui joc nu ii lipsesc nici nivelurile ridicate de dinamim, drama si interactiune puternica a tuturor acestor aspecte.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Twisted Metal
Scris de Calin
Luni, 06 Februarie 2012 12:07

Read morePrimul joc Twisted Metal a aparut in anul 1995 pe platforma Play Station si a fost un joc cu masini dinamic al carui gen nu a mai fost vazut pana atunci. Luna aceasta va fi relansat Twisted Metal pentru consola Play Station 3 si va readuce la viata aceasta serie de jocuri. Reviziteaza aceasta lume in care totul se petrece la viteza iar lumea o poti distruge cu usurinta.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Combat Wings: The Great Battles of World War II
Scris de Calin
Marţi, 31 Ianuarie 2012 09:23

Read moreIn acest Combat Wings veti retraii unele din cele mai mari si intense batalii aeriene din cel de-al doilea razboi mondial. Acest joc iti va testa capacitatile de strateg si viteza de reactie. Vei fi nevoit sa lupti impotriva fortelor aeriene germane Luftwaffe pentru a proteja armata Marii Britanii. Pentru a reusi in lupta va trebui sa castigi experienta si superioritate aeriana.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
The Darkness II
Scris de Calin
Luni, 30 Ianuarie 2012 10:08

Read morePartea a doua a seriei The Darkness va fi lansata in curand, continuand povestea lui Jackie Estacado, purtatorului intunericului, o forta straveche a rautatii, haosului si distrugerii. Povestea acestei serii de jocuri este bazata pe benzile desenenata create de Top Cow Productions Inc. A doua parte a acestei serii reia stilul de joc din predecesorul sau, de first-person-shooter ajutat de cei doi demoni ai sai.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
TERA
Scris de Calin
Marţi, 10 Ianuarie 2012 12:43

Read moreUnul dintre cele mai asteptate MMORPG-uri ale acestui an este TERA Online. Acest joc se va diferentia de celelalte jocuri din acest gen printr-o gama larga de aspecte. Cel mai important aspect al acestui joc este faptul ca lupta nu se va baza pe o tinta pe care o veti alege cu mouse-ul. Cu doar o schimbare minora, intregul pas al jocului se schimba, fiind mult mai dinamic.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Aliens: Colonial Marines
Scris de Calin
Luni, 09 Ianuarie 2012 14:01

Read moreAcest joc te va pune in rolul unui soldat in armata Coloniala a Statelor Unite ale Americii in lupta impotriva celebrilor creaturi din seria de filme Aliens. In Aliens: Colonial Marines, luptele vor fi mai intense si mai oribila decat in orice alta intalnire cu aceasta rasa. Luptatorii coloniali vor avea la dispozitie armele clasice pentru a se ocupa de alieni cum ar fi aruncatorul de flacari si armele automate.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Scris de Calin
Joi, 22 Decembrie 2011 13:30

Read moreUltima profesie a jocului Guild Wars 2 - Mesmer - si-a facut aparitia pentru prima oara saptamana trecuta astfel completand lista celor 8 clase care vor fi lansate odata cu jocul de baza. Producatorul NCSoft a anuntat ca alte clase vor fi adaugate jocului pe parcusul productiei, cu ocazia unor expansion-packuri, asemanator felului in care au fost adaugate in primul Guild Wars.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Batman Arkham City pe PC.
Scris de Calin
Luni, 21 Noiembrie 2011 10:53

Read moreDaca fanii jocului Batman Arkham Asylum au fost foarte incantati sa auda ca partea a doua a seriei va fi transpusa si pe platformele PC, aceastia au avut o mare dezamagire luna trecuta cand s-a anuntat ca lansarea variantei pentru calculator va fi amanata pana in 22 noiembrie. Din fericire, saptamana aceasta vine in sfarsit asteptata a jocului Batman Arkham City pe PC cu cateva aditii speciale.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Lineage Eternal: Twilight Resistance
Scris de Calin
Luni, 14 Noiembrie 2011 12:58

Read moreSaptamana trecuta in Korea la conventia G-Star 2011 supranumita si E3-ul Korean cei de la NCSoft au dezvaluit viitorul lor MMORPG in stilul isometric, Lineage Eternal. Pentru cei care nu recunosc termenul isometric, acesta este stilul de joc cu o camera inalta, similara jocurilor Diablo. Lineage Eternal va fi un joc cooperativ, din genul MMO.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
LEGO Harry Potter: Years 5-7
Scris de Calin
Miercuri, 09 Noiembrie 2011 11:32

Read moreLEGO Harry Potter: Years 5-7 este continuarea jocului de anul trecut care povestea actiunea din primele 4 carti/filme Harry Potter. Dupa cum ati si dedus probabil, acest joc va trata intamplarile din ultimele 3 carti ale celebrei serii, dupa care au fost inspirate ultimele 4 ecranizari: Harry Potter and the: Order of the Phoenix, Half-Blood Prince si Deathly Hallows partile 1 si 2.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Call of Duty: Modern Warfare 3
Scris de Calin
Joi, 03 Noiembrie 2011 13:35

Read moreCreat de Activision impreuna cu Sledgehammer Games si Infinity Ward, Call of Duty Modern Warfare 3 continua povestea predecesorului sau. Intr-o lume pe marginea prapastiei, unde Makarov si organizatia sa terorista ameninta sa aduga haosul pe toata suprafata globului. Ca un membru al unor unitati speciale si inarmat cu cele mai noi arme, e datoria ta sa ii opresti.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Pagina 3 din 9