Jocuri Noi

Jocuri de Actiune

jocuri de actiuneJocuri de Actiune

Categoria jocuri de actiune, foarte populara de altfel, cuprinde toate jocurile in care jucatorul controleaza avatarul unui personaj, se implica direct in activitatea acestuia, ia parte la lupte si se foloseste intens de capacitatile sale de coordonare ochi-maini. Din genul jocuri de actiune fac parte deopotriva jocuri de platforma, jocuri shooter sau jocuri de lupta (fighting games), aceasta categorie fiind extrem de vasta si greu de definit in cateva cuvinte. Dupa cum spuneam, jucatorul controleaza avatarul unui personaj, pe parcursul mai multor niveluri de joc, are de luptat cu diversi inamici, de trecut obstacole, colecteaza diferite obiecte etc. La capatul fiecarui nivel sau grup de nivele, jucatorul are de infruntat un inamic mai puternic (boss) de care daca trece, poate avansa si in fine, termina jocul.
Din punct de vedere istoric, jucam jocuri de actiune incepand cu anul 1978, cand a fost lansat clasicul si deja celebrul Spaec Invaders. Au aparut pe rand apoi, la cate unan diferenta, alte doua titluri ajunse celebre, Asteroids si Pac-Man. Au urmat o serie de alte jocuri dar genul a luat amploare odata cu grafica 3D si cu seria de jocuri shooter lansate de cei de la ID Software odata cu Doom, probabil unul dintre cele mai cunoscute si indragite jocuri de actiune create vreodata.


Scris de Calin
Marţi, 01 Noiembrie 2011 11:53

Read moreJASF, Janes Advanced Strike Fighters este un simulator aerian situat intr-un univers fictiv. Actiunea acestui joc se petrece in statul Azbaristan din Orientul Mijlociu, o mare natiune aflata intr-un razboi civil de lunga durata. In urma unui razboi de 10 ani, partidul Republicii Nordicilor a preluat controlul a unor zone uriase.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Lord of the Rings: War in the North.
Scris de Calin
Marţi, 01 Noiembrie 2011 09:57

Read moreSnowblind Studios impreuna cu Warner Bros, care au drepturi pentru a folosi toate informatiile despre universul Lord of the Rings creat de J.R.R. Tolkien au creatu un joc care va integra elemente din toate zonele acestui univers. In Lord of the Rings: War in the North jucatorul va intalni elemente atat din cartile scrise de insusi Tolkien cat si din filmele aparute pe marile ecrane.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Core Blaze, joc de actiune cu Unreal Engine 3.
Scris de Calin
Joi, 27 Octombrie 2011 10:50

Read moreCompania americana de jocuri Gamania Digital Entertainment Group a lucrat din 2010 la un nou joc de actiune online bazat pe motorul grafic Unreal Engine 3, numit Core Blaze. Cei care nu stiu ce este un action MMORPG, s-ar putea sa fi jucat deja acest gen de joc daca ar fi incercat Vindictus. Desi Core Blaze face parte din acelasi gen, va avea aspecte diferite de jocurile deja existente.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Diablo III in urma conventiei Blizzcon 2011.
Scris de Calin
Miercuri, 26 Octombrie 2011 07:46

Read moreCu ocazia celei mai mari conventii Blizzard a anului, Blizzcon 2011 care a avut loc la Anaheim, producatorii jocului si creatorii povestii din spatele acestuia au stat la discutii cu fanii pentru a le explica cate ceva despre univers si ce urmeaza sa se intample in Diablo 3. Desi lansarea jocului a fost mutate pe anul

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
World of Warcraft: Mists of Pandaria.
Scris de Calin
Luni, 24 Octombrie 2011 10:32

Read moreIn urma conventiei Blizzcon 2011, compania americana de jocuri Blizzard a anuntat ca expansiunea cu numarul patru al celebrului joc World of Warcraft este un procesul de productie. World of Warcraft: Mists of Pandaria va introduce in uriasa lume WoW o noua rasa, pandaren si un nou continent, Pandaria, un tinut indepartat si misterios.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Battlefield 3, lansat saptamana viitoare.
Scris de Calin
Luni, 17 Octombrie 2011 10:06

Read moreTestarile Beta pentru Battlefield 3 vor fi finalizate in curand iar cel mai asteptat shooter al acestui an va fi lansat saptamana viitoare in data de 25 octombrie in Statele Unite si in 28 in Europa. Battlefield 3 va aduce multe imbunatiri seriei si nu ne referim la grafica, care este cea mai evidenta schimbare. Battlefield 3 va avea modurile traditionale single-player si multi-player cu multe zone si arme noi.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Batman Arkham City
Scris de Calin
Joi, 13 Octombrie 2011 09:35

Read moreAcei jucatorii care s-au bucurat de Batman Arkham Asylum si au stiut ca povestea va continua au asteptat cu nerabdare aparitia si lansarea continuarii. Batman Arkham City va fi lansat saptamana viitoare, in 18 octombrie in Statele Unite si in 21 octombrie in Europa. Arkham City nu va mai limita eroul nostru preferat la doar un azil de nebuni, de data aceasta are la dispozitie un oras intreg.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
The Cursed Crusade.
Scris de Calin
Joi, 06 Octombrie 2011 09:36

Read moreThe Cursed Crusade, un joc de actiune/aventura setat in era medievala in Europa va fi lansat in data de 25 octombrie 2011. Cei de la Atlus Co vor lucra impreuna cu producatorii jocului de la Kylotonn pentru a aduce acest joc pe trei platforme diferite, PC, PS3 si X-Box 360. The Cursed Crusade isi va desfasura actiunea in timpul unei cruciade pornite pentru a cuceri orasul sfant.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Eroi agility, Dota 2.
Scris de Calin
Joi, 22 Septembrie 2011 10:07

Read moreEroii de agility din Dota 2 indeplinesc variate roluri, fie ele de gankeri sau de carry, trasatura care caracterizeaza acesti eroi sunt viteza de atac, miscare si faptul ca ei sunt cei care preiau controlul asupra meciurilor in fazele tarzii ale acesteia. De regula, eroii de agility au mai putine abilitati active si mai multe pasive care ii ajuta sa devina puternici mai tarziu cu ajutorul obiectelor.


 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Eroi inteligence, Dota 2
Scris de Calin
Joi, 22 Septembrie 2011 09:51
Read moreIn Dota2 cat si in jocul original Dota, eroii de inteligence exceleaza in mod special la inceputul jocului, putini fiind aceia care sunt capabili sa faca fata eroilor carry in stagiile tarii ale meciurilor. De regula, eroii de inteligence au rolul de suport si gank, ceea ce inseamna ca rolul lor principal este sa ajute echipa prin folosirea ward-urilor ofensive si defensive si sa salveze erou ce va juca rolul de carry in lategame.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Eroii din Dota2.
Scris de Calin
Joi, 22 Septembrie 2011 09:16

Read moreIn urma campionatului The International, organizat cu ocazia conventiei Gamescom 2011 din Cologne, Germania, cei de la Valve au anuntat ca Dota 2 va intra in beta in urmatoarele saptamani. Pentru a va pregati pentru lansarea iminanta a acestui joc, am decis sa facem o lista cu eroii care au facut pana acum trecerea din jocul original in Dota2.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Pagina 4 din 9