Jocuri Noi

Jocuri de Actiune

jocuri de actiuneJocuri de Actiune

Categoria jocuri de actiune, foarte populara de altfel, cuprinde toate jocurile in care jucatorul controleaza avatarul unui personaj, se implica direct in activitatea acestuia, ia parte la lupte si se foloseste intens de capacitatile sale de coordonare ochi-maini. Din genul jocuri de actiune fac parte deopotriva jocuri de platforma, jocuri shooter sau jocuri de lupta (fighting games), aceasta categorie fiind extrem de vasta si greu de definit in cateva cuvinte. Dupa cum spuneam, jucatorul controleaza avatarul unui personaj, pe parcursul mai multor niveluri de joc, are de luptat cu diversi inamici, de trecut obstacole, colecteaza diferite obiecte etc. La capatul fiecarui nivel sau grup de nivele, jucatorul are de infruntat un inamic mai puternic (boss) de care daca trece, poate avansa si in fine, termina jocul.
Din punct de vedere istoric, jucam jocuri de actiune incepand cu anul 1978, cand a fost lansat clasicul si deja celebrul Spaec Invaders. Au aparut pe rand apoi, la cate unan diferenta, alte doua titluri ajunse celebre, Asteroids si Pac-Man. Au urmat o serie de alte jocuri dar genul a luat amploare odata cu grafica 3D si cu seria de jocuri shooter lansate de cei de la ID Software odata cu Doom, probabil unul dintre cele mai cunoscute si indragite jocuri de actiune create vreodata.


Scris de Calin
Miercuri, 31 Octombrie 2012 10:40

Read moreAmerica de Nord, secolul 18, dupa mai bine de 20 de ani de conflict cele 13 colonii Americane sunt pe pragul razboiului cu Marea Britanie. Fronturile sunt trasate iar macelul este inevitabil. In aceste momente de groaza, intr-un satuc american un nou asasin se va ivi nascut atat cu sange indian Mohawk cat si sange britanic.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Guild Wars 2, in sfarsit lansat.
Scris de Calin
Marţi, 28 August 2012 11:24

Read moreDupa mai bine de 6 ani de cand s-a zvonit ca partea a doua a MMORPG-ului Guild Wars este in productie, in sfarsit fanii jocului au primit ce au dorit. In 28.08.2012 ArenaNet a lansat oficial Guild Wars 2, unul dintre cele mai inovative jocuri din acest gen. Un numar mare de inovatii au fost implementate in Guild Wars 2 care il va face nu doar un predecesor bun ci si un posibil lider al genului.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Darksiders II - 14 August 2012
Scris de Serj
Marţi, 14 August 2012 11:04

Read morePrimul joc al seriei Darksiders lansat in luna Iaunarie 2010 a inceput povestea celor patru calareti ai apocalipsei intr-un aer modern postapocaliptic si a fost numit de catre IGN Cel Mai Bun Joc Fantasy din 2010 si pe buna dreptate. Protagonistul primului joc era War, calaretul rosu care la inceputul jocului a fost prins intr-un conflict intre fortele binelui si raului.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Star Wars: The Old Republic trece pe modelul gratuit.
Scris de Calin
Miercuri, 01 August 2012 09:21

Read moreDesi nu a fost complet neasteptat, Bioware a decis ca miscarea corecta pentru MMORPG-ul ar fi trecerea la modelul hibrid Free to Play. Un numar mare de jocuri au facut trecerea de la modelul cu abonament lunar la cel free to play sau hibrid F2P. Desi SWTOR va deveni free to play, acesta va avea si unele limitari care pot fi ridicate prin plata unui tarif.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Prototype 2 a fost lansat.
Scris de Calin
Marţi, 31 Iulie 2012 09:00

Read moreRadical Entertainment a lansat in data de 27 Iulie 2012 partea a doua a celui mai bine vandut joc de actiune din 2009. Protoype 2 continua povestea din perspectiva Sergentului James Heller, un personaj razbunator care si-a pierdut intr-un mod tragic familia in urma evenimentelor din primul Prototype.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Counter Strike: Global Offensive
Scris de Calin
Miercuri, 27 Iunie 2012 09:26

Read moreDupa mai bine de 12 ani de succes, franciza Counter Strike este pregatita sa duca totul la un nou nivel. Counter Strike Global offensive va fi un joc independent, fara vreo legatura cu platforma Half Life pe care a fost construit modul original, sau Counter Strike Source care functiona prin Half Life 2.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Dota 2 va fi gratuit.
Scris de Calin
Luni, 04 Iunie 2012 08:31

Read moreValve, producatorul jocului Dota 2 a anuntat recent ca remake-ul dupa celebrul mod de Warcraft 3, Defense of the Ancients va fi gratuit. Dupa aproximativ un an de la aparitia acestuia in competitia The International si dupa zeci de patch-uri si noi eroi adaugati, a fost anuntat ca jocul nu va terbui cumparat, acesta fiind gratuity pe Steam.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Max Payne 3, lansat saptamana viitoare.
Scris de Calin
Luni, 07 Mai 2012 09:55

Read moreIn ciuda faptului ca initial data de lansare a acestui joc era programata undeva prin 2009, Max Payne 3 a ramas in productie inca 3 ani. Maxy Payne 3 va continua complicate poveste a politistului din New York care si-a pierdut familia iar acum se afla fara slujba, beat in permanenta si dependent de analgezice.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Mortal Kombat pentru PS Vita
Scris de Calin
Miercuri, 02 Mai 2012 09:21

Read moreUltima parte a seriei de jocuri Mortal Kombat lansata anul trecut de cei de la NetherRealm a fost recent adaptat si pentru aparatele Play Station Vita. Mortal Kombat Vita va avea un numar mare de aspecte atat noi cat si vechi, importate din versiunea de Play Station 3 a jocului. Acest joc va fi lansat cu continutul original plus cei patru luptatori adaugati dupa lansarea jocului.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Ninja Gaiden 3
Scris de Calin
Luni, 12 Martie 2012 13:01

Read moreUnul dintre cele mai apreciate serii de jocuri de actiune din ultimii ani, Ninja Gaiden va primi un nou episode in luna Martie a acestui an. Ninja Gaiden 3 va continua povestea eroului Hayabusa si va dezvolta in detaliu viata acestui protagonist. Pentru prima oara in acesta serie vom avea ocazia sa vedem lumea din perspectiva acestui personaj, ce il motiveaza sa lupte si sa ucida.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Mass Effect 3 lansat saptamana viitoare.
Scris de Calin
Luni, 27 Februarie 2012 10:41

Read moreUnul dintre cele mai asteptate jocuri din prima jumatate a acestui an, Mass Effect 3 este episodul care va finalize povestea comantului Sheppard. Mass Effect 3 a fost amanat de mai multe ori, initial fiind programat pentru o lansare in 2011. Datorita aditiei modului multiplayer, productia jocului a fost prelungita iar lansarea jocului a fost mutata pana in data de 6 Martie 2012, saptamana viitoare.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Pagina 2 din 9