Jocuri Noi

Jocuri de Actiune

jocuri de actiuneJocuri de Actiune

Categoria jocuri de actiune, foarte populara de altfel, cuprinde toate jocurile in care jucatorul controleaza avatarul unui personaj, se implica direct in activitatea acestuia, ia parte la lupte si se foloseste intens de capacitatile sale de coordonare ochi-maini. Din genul jocuri de actiune fac parte deopotriva jocuri de platforma, jocuri shooter sau jocuri de lupta (fighting games), aceasta categorie fiind extrem de vasta si greu de definit in cateva cuvinte. Dupa cum spuneam, jucatorul controleaza avatarul unui personaj, pe parcursul mai multor niveluri de joc, are de luptat cu diversi inamici, de trecut obstacole, colecteaza diferite obiecte etc. La capatul fiecarui nivel sau grup de nivele, jucatorul are de infruntat un inamic mai puternic (boss) de care daca trece, poate avansa si in fine, termina jocul.
Din punct de vedere istoric, jucam jocuri de actiune incepand cu anul 1978, cand a fost lansat clasicul si deja celebrul Spaec Invaders. Au aparut pe rand apoi, la cate unan diferenta, alte doua titluri ajunse celebre, Asteroids si Pac-Man. Au urmat o serie de alte jocuri dar genul a luat amploare odata cu grafica 3D si cu seria de jocuri shooter lansate de cei de la ID Software odata cu Doom, probabil unul dintre cele mai cunoscute si indragite jocuri de actiune create vreodata.


Crackdown 2
Scris de Serj
Miercuri, 07 Iulie 2010 08:25
Read moreUn alt sequel in categoria jocuri de actiune isi pregateste lansarea in aceasta saptamana. Este vorba de Crackdown 2, un shooter third-person dezvoltat de catre ruffian Games si distribuit de microsoft game Studios pentru Xbox360 incepand cu data de 6 iulie (SUA) respectiv 9 iulie (Europa).
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Hunted: The Demon's Forge
Scris de Caesar
Joi, 17 Iunie 2010 10:46
Read moreUn alt titlu din categoria jocuri de actiune se pregateste de lansare in prima jumatate a anului urmator. Este vorba despre Hunted: The Demon's Forge, un clasic action creat de inXile entertainment si distribuit de Bethesda Softworks pentru PC, XBOX 360 si Playstation 3.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
E3 2010: Splatterhouse
Scris de Caesar
Joi, 03 Iunie 2010 08:58
Read moreLa doi ani distanta de la anuntarea sa, avem sansa sa descoperim cu adevarat ceea ce inseamna Splatterhouse, un joc de actiune care suscita un interes deosebit in randurile gamerilor, incercand sa reanime o franciza arcade de renume.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Killzone 3
Scris de Caesar
Miercuri, 02 Iunie 2010 10:57
Read moreUn nou titlu din categoria jocuri de actiune, Killzone 3, se pregateste pentru lansare la studiourile Guerilla. Destinat in mod eclusiv platformelor Playstation 3, jocul va continua seria Killzone si va prelua actiunea incheiata odata cu cel de-al doilea titlu.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Knights Contract
Scris de Caesar
Luni, 31 Mai 2010 09:39
Read moreIn categoria jocuri de actiune, Namco Bandai se pregateste pentru lansarea in 2011 a unui nou titlu promitator, Knights Contract. Produs si distribuit de aceeasi companie, jocul va fi disponibil pentru consolele Playstation 3 si Xbox360.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Call of Duty: Black Ops
Scris de Caesar
Vineri, 21 Mai 2010 10:46
Read moreCall of Duty: Black Ops este noul titlu din seria de jocuri de actiune istorice propuse de Activision, un FPS exploziv dezvoltat de Treyarch si programat pentru lansare in luna noiembrie a acestui an (9 nov 2010 n.a.). Daca initial precomenzile erau valabile pentru paltformele de gaming principale precum Xbox360, Playstation 3 si Windows PC, recent Activision au anuntat disponibilitatea jocului si pentru consolele Nintendo Wii. Call of Duty:
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Bulletstorm
Scris de Caesar
Vineri, 21 Mai 2010 10:37
Read more
Bulletstorm este un joc de actiune FPS dezvoltat de catre "Poeple Can Fly" si distribuit de Electronic Arts pentru PS3, Xbox360 si Windows PC.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Lost Planet 2
Scris de Caesar
Marţi, 18 Mai 2010 10:09
Read moreLost Planet 2 este un joc de actiune lansat recent de catre cei de la Capcom pentru Xbox360 si Playstation 3, un sequel care va continua povestea inceputa de Lost Planet, plasand-o cu 10 ani in viitor de la evenimentele initiale.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Assasin's Creed: Brotherhood
Scris de Caesar
Marţi, 18 Mai 2010 09:03
Read moreAnul 2010 ne va aduce inca un titlu mult asteptat in materie de jocuri de actiune, un titlu care probabil nu mai are nevoie de prezentare: Assasin's Creed: Brotherhood. Un joc care va fi dezvoltat si distribuit de catre Ubisoft pentru cele mai importante platforme de gaming: Xbox360, Playstation 3 si PC.
 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Transformers: War for Cybertron
Scris de Serj
Miercuri, 12 Mai 2010 11:48

Read moreUrmatorul titlu din franciza de jocuri Transformers este dezvoltat de catre High Moon Studios. Transformers: War for Cybertron este un joc de actiune exploziv ce urmeaza sa fie lansat pe data de 25 iunie 2010 pentru platformele XBOX360, PS3, NINTENDO Wii si PC.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
God of War: Ghost of Sparta
Scris de Serj
Luni, 10 Mai 2010 08:48
god of war ghost of spartaPosesorii de PSP, iubitori de jocuri de actiune au motive de bucurie deoarece cei de la Ready at Dawn au inceput lucrul la urmatorul titlu God of War. God of War: Ghost of Sparta va fi un action/adventure exclusiv pentru PSP.

 
Discuss this item on the forums. (0 posts)
Pagina 8 din 9