Jocuri Noi

Duke Nukem Forever

Miercuri, 15 Iunie 2011 08:55
Duke Nukem Forever Mult asteptatul Duke Nukem Forever a lovit piata shooterelor in data de 14 iunie 2011, fiind o mare bucurie pentru fanii acestui personaj memorabil. Desi Duke Nukem este o adevarata icoana, acest joc nu scoate in evidenta deloc personalitatea lui si il fac mai degraba sa fie chiar plictisitor.

Nici cei care il vad pe Duke ca un misogin cu simtul umorului sau un mascul alpha macho in cel mai ironic mod nu vor fi satisfacuti de el in acest joc. Duke Nukem Forever nu este nici amuzant, nici sexy si nici socant precum ne-am fi asteptat toti. Bineinteles, veti auzi din cand in cand o remarca sexista din partea lui Duke sau va mai primi cate un lap dance si va vorbi murdar cum ne asteptam, dar totusi jocul nu are aceleasi feeling.

In Duke Nukem Forever nu aduce nimic amuzant sau incitant la aceasta serie, doar daca intelegeti prin aceasta distrugerea monstrilor de-alungul unor niveluri liniare si lipsite de prea multa poveste si intalnirea din cand in cand a unor personaje feminine imbracate foarte sumar.

Duke Nukem Forever este un joc parca facut de un grup de persoane care au lipit una de alta mai multe idei fara sa se intrebe daca acestea au vreo legatura una cu alta. Cateodata, veti petrece doua sau trei minute intr-un nivel, aruncand un glont aici, o saritura aici pana cand ajugeti la urmatorul nivel, alteori veti petrece timpul in niveluri parca interminabile fara ca ceva sa se intample. Spre exemplu, la un moment dat veti avea o serie de misiuni in care veti folosi masina lui Duke sa calcati hoardele de extraterestrii in timp ce treceti pe langa aceleasi canioane si din cand in cand masina se va opri, lipsita de benzina. Chiar in momentul in care veti fi sigur ca se schimba ritmul jocului, veti fi aruncat din nou in aceasi masina.

De multe ori Duke Nukem Forever nu este doar plictisitor, este de-a dreptul oribil, ultimele 90 de minute din joc petrecandu-se sub apa in timp ce Duke urmareste bule de aer pentru a-si tine respiratia. In timp ce fugi dupa bule de aer te poti pierde foarte usor in acel mediu subacvatic. Cat despre finalul jocului sa nici nu mai vorbesc, este o adevarata insulta. Desi Duke stia ca jocul se va termina oribil si face niste glume proaste nu scuza faptul ca dupa ore repetate de aceleasi misiuni esti supus unui astfel de final.

In cea mai mare parte, adversarii sunt cei din Duke Nukem 3D si la fel si armele tale. Animatia jocului este destul de ciudata, in sensul ca vei impusca un extraterestru politist care va cadea simplu la pamant, fara sa reactioneze mult. Cateva momente in joc iti cer sa fii de-a dreptul ager, in rest este totul destul de simplu.

Nu fiti descurajati, veti intampina si umorul misogin al lui Duke, cat si putina nuditate, dar Duke Nukem Forever nu a reusit sa capteze acea magie a primelor jocuri.Pe la jumatatea jocului va veti afla la un club de striptease unde o domnisoara se va oferi sa va danseze in poale daca ii faceti rost de trei obiecte. Toata misiunea din acest nivel nu are nici o legatura cu latura sexista a lui Duke ci este doar o misiune snatch-and-grab.

Vocile si personajele din Duke Nukem forever sunt slab conturate, iar toate personajele feminine par a fi scoase dintr-un restaurant american de pe marginea drumului. Nici Duke nu are acesi personalitate ca pe vremuri, acest Duke reimaginat fiind parca scos dintr-un grup de adulti care vor sa isi retraiasca tineretea.

Unul din lucrurile care salveaza acest joc de la esec cumplit este varianta multiplayer. Un mod multiplayer te face sa cumperi obiecte pentru apartamentul lui Duke, iar cu cat joci mai mult cu atat mai multe bunuri vei avea. Vei putea folosi unele din aceste obiecte in arene.

Daca sunteti tentat sa cumparati acest joc, eu spun sa va abtineti. Desi jocul are multe aspecte proaste, cum ar fi personaje lipsite de farmec, miscari ridicole si foarte putin sange, cea mai mare problema este plictiseala pe tot parcursul jocului. Multe valve, sarituri pe tevi si tentaculele extraterestrilor, acestea combinate cu niste plimbari cu masina lui Duke, fac intregul joc Duke Nukem Forever.

Screenshots Duke Nukem Forever:

Duke Nukem Forever Duke Nukem Forever Duke Nukem Forever Duke Nukem Forever
Duke Nukem Forever Duke Nukem Forever Duke Nukem Forever Duke Nukem Forever

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)