Jocuri Noi

Guild Wars 2

Scris de Calin
Vineri, 26 August 2011 09:59

Guild Wars 2Guild Wars 2 este unul dintre cele mai anticipate jocuri online din ultimii ani, aceasta datorita inovatiilor care le aduce genului MMORPG. Evenimentele dinamice, schimbari in mecanica de lupta si o lume in continua schimbare sunt doar putine din aspectele noi aduse de Guild Wars 2. Desi jocul a fost anuntat de mai bine de trei ani, numarul simpatizantilor acestui joc este in continua crestere.

Guild Wars 2, firul narativ.

Povestea din Guildwars 2 incepe cu 250 de ani de la sfarsitul ultimului joc Guild Wars. In aceasta perioada, rasele taramului Tyria au incetat razboaiele care le dezbinau si acum traiesc intr-o alianta fragila. In timp ce neintelegerile dintre rase continua si lupte pentru teritorii sunt din ce in ce mai dese, un pericol strabun va iesi la suprafata sa uneasca taoata lumea impotriva pericolului iminent.

Dragonii alungati din Tyria de demult au inceput sa se reintoarca, cu ei multe alte pericole uitate. Rasele taramului acum se vor uni impotriva unui dusman mai periculos si mai important decat luptele teritoriale ramase fara sens acum. Cinci eroi care reprezinta cele cinci rase vor incerca sa reuneasca un grup numit Destinys Edge, menit sa tot ce este viu in Tyria imptriva dragonului Zhaitan.

Rasele din Guild Wars 2 .

Human.

Oamenii din Tyria au pierdut mult din teritoriile detininute la sfarsitul razboaielor. Unul dintre cele mai importante zone ale oamenilor a fost pierdut acum pentru totdeauna rasei feline, Charr. Acum, cel mai mare oras al oamenilor este Divinitys Reach.

Norn.

Aceasta rasa asemanatoare oamenilor ocupa partile nordice ale lumii, traind in stransa legatura cu natura si cu spiritele salbatice. Chiar muntii Shiverpeaks din nord au fost atacate de catre dragonii condusi de catre Jormag, dragonul de gheata. Capitala rasei Norn este Hoelbrak, condusa de catre Knut Whitebear.

Charr.

Viata acestor feline uriase umanoide este condusa de razboi si lupta. In intreaga lor existenta rasa charr a suferit razboaie, au fost cuceriti si au trecut prin razboaie civile, dar totusi, acum au revenit ca una dintre cele mai puternice rase din Tyria. The Black Citadel este capitala acestei rase, condusa de catre Imparatul legiunii de fier, Smodur The Unflinching.

Asura.

Aceasta rasa mica de statura depaseste toate rasele existente in lume printr-un singur aspect, inteligenta. Rasa Asura era una subterana pana in momentul in care au fost evacuati de gragonul care domina focurile, Primordius. Viata acestor mici creaturi este dominata de studiul alchemiei eterne, o teorie metafizica analizata in cele trei mari instiututii ale rasei asura, Colegiul Staticii, Colegiul Dinamicii si Colegiul Synergeticii.

Sylvari.

Cea mai noua rasa din Tyria, rasa Sylvari a aparut cu doar 25 de ani inainte ca dragonii sa apara. Aceasta rasa are mai multe in comun cu plantele aflate in lume decat cu oamenii lor. Fiecare individ din aceasta rasa este nascuta de un singur parinte, The Pale Tree. Zona principala a acestei rase se numeste The Grove si este locul unde a crescut copacul vietii rasei sylvari. Desi nici unul din rasa sylvari nu are o varsta mai mare de 25 de ani, curiozitatea lor i-a ajutat sa devina rapid una dintre cele rase puternice ale lumii.

Trasaturile jocului.

Profesiile din Guild Wars 2.

Clasele din GW2 se numesc profesii si fiecare dintre ele aduce ceva nou jocului. Doar 7 din 8 profestii au fost anuntate pana in prezent si acestea sunt: engineer, thief, guardian, necromancer, ranger, warrior si elementalist.

Lupta.

Cea mai evidenta schimbare adusa jocului este noul mod de lupta. Daca inainte Guild Wars era un MMO aproximativ traditional, cel putin din punctul de vedere al mecanicii de lupta, acum imbunatatiri au fost aduse.

Luptele sunt mult mai dinamice in GW2, datorita faptului ca toate abilitatile pot fi folosite din miscare. De asemenea, toti jucatorii au la dispozitia lor miscari rapide care fac ca jocul sa fie mai placut si mai orientat pe indemanarea jucatorului.

Guild Wars 2 a pastrat totusi un lucru din predecesorul sau, numarul mic de abilitati care un personaj le poate folosi deodata. Bara de abilitati ofera jucatorilor doar 8 locuri. Aceasta face ca jocul sa fie unul de tactica, deci pentru a fi intr-adevar optim, trebuie sa gasesti combinatia perfecta de abilitati pentru a domina, in special in PVP.

Povestile Personale.

Un alt aspect adus acestui joc sunt povestile personale. Fiecare personaj isi va alege drumul prin lume, iar alegerile facute de fiecare vor fi simtite in lume. In Guild Wars 2, poti creea acelasi personaj, cu aceasi clasa si rasa si vei avea parte de o experienta total diferita, in functie de alegerile care le vei face pe parcursul jocului.

Noul mod de povestire a jocului implementat in GW2 face ca acesta sa fie mai mult o poveste centrata in jurul personajului tau, decat in jurul unor personaje fictive din lume. De asemenea, fiecare jucator va avea o zona instantata in capitala propriei rase, aceasta va fi casa lor care va fi modificata in functie de alegerile efectuate pe parcursul jocului.

Evenimentele dinamice.

Cel mai discutat aspect al acestui joc sunt evenimentele dinamice. Aceasta in fond elimina complet sistemul de questing prea bine cunoscut in jocurile MMO. Nu veti mai fi nevoiti acum sa va intoarceti in oras de milioane de ori pentru a primi slujube noi. Evenimentele pot fi gasite pe harta intamplator, sau ghidat, depinde de modul de joc ales de fiecare jucator.

Aceste evenimente dinamice isi modifica dificultatea in functie de numarul de jucatori care participa la ele. Spre exemplu, daca sunt doar 2 jucatori intr-un eveniment, va veni un numar de 10 inamici, dar in momentul in care mai vin inca 2 jucatori, numarul se va dubla, astfel jocul este la fel de dificil.

Guild Wars 2 va avea si un mod PVP foarte dezvoltat, reprezentat de doua moduri principale, arenele PVP in care echipe organizate se vor lupta pentru victorii si World PVP, in care doua sau mai multe severe se vor lupta in masa pentru a-si face recunoscut serverul si a aduce beneficii acestuia.

Guild Wars 2 va intra probabil in testarile Beta in acest an. Cei de la NCSoft fiind optimisti ca jocul va fi lansat in curand.


Guild Wars 2, screenshots.
GW2, elementalist. GW2, engineer. GW2, warrior. GW2, necromancer.
GW2, ranger. GW2, guardian. GW2, thief. GW2, Sylvari.
Guild Wars 2, trailer:


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)