Jocuri Noi

ARMA 2

Scris de Caesar
Marţi, 23 Iunie 2009 08:26
arma2_logo
Anunţat oficial cu ocazia târgului de jocuri de la Leipzig din 22 august 2007, ARMA 2 se pregăteşte de lansarea oficială în Europa, care a avut loc in 19 iunie 2009.

ARMA 2, cunoscut şi sub numele de Armed Assault 2 (folosit incorect de o parte din fani, Armed Assault fiind de fapt subtitlul primului joc din serie) este un FPS tactic dezvoltat de către cehii de la Bohemia Interractive Studio, considerat de către mulţi drept succesorul spiritual al seriei Operation Flashpoint.

Începând din 19 iunie jocul va putea fi găsit în magazinele de retail dar şi prin intermediul sistemului de distribuţie digitală Steam al celor de la Valve.

Fiind un shooter bazat în special pe elementele tactice, în ARMA 2 jucătorul va avea la dispoziţie o echipă controlată de computer dar pe care o va coordona în misiuni mai mult sau mai puţin dificile. Totodată, jucătorul va avea la dispoziţie o serie de vehicule şi aparate de zbor, care vor contribui şi ele din plin la partea tactică a jocului.
Universul Arma 2 este însă unul ficţional, un stat post-Sovietic numit Chernarus (Rusia neagră în traducere liberă), harta de aproximativ 225 km pătraţi bazându-se pe imaginile luate din satelit pentru regiunea České Středohoří din Cehia. Chiar dacă avem parte de o hartă relativ mare, timpii de încărcare sunt eliminaţi, toate materialele şi texturile fiind încărcate în background, pe măsură ce avansăm în joc. Chernarus este de altfel un stat aflat într-un haos total, cu un guvern liberal de dreapta sprijinit de puterile vestice care se luptă să-şi păstreze puterea în dauna forţelor comuniste. După luni şi luni de război civil, comuniştii proclamă o republică socialistă Chernarus, forţele democratice cerând ajutor din partea Statelor Unite ale Americii pentru rezolvarea conflictului. Cu această ocazie, trupe de marini din SUA sunt trimişi către Chernarus pentru a-i stopa pe comunişti odată pentru totdeauna.

Potrivit celor de la Bohemia interractive, ARMA 2 va avea un aer de role-playing, campania şi evenimentele prin care jucătorul va trece având un impact deosebit asupra caracterului pe care îl conduce. Se pune accent şi pe noncombatanţii civili care îşi pot pierde încrederea în forţele aliate, dezvăluind informaţii vitale către comuniştii rivali.
Totodată, vom avea parte de 5 diferite tipuri de facţiuni militare, fiecare cu propriile ei arme şi vehicule. Engineul grafic este şi el diferit faţă de ceea ce oferea în urmă cu 2 ani primul joc din serie. Real Virtuality se află deja de 10 ani în lucru şi a fost folosit până acum pentru mai multe simulatoare folosite de forţele armate din mai multe colţuri ale lumii, un factor important în decizia de cumpărare a ARMA 2. De asemenea, acest engine beneficiază şi de suport integral pentru Directx 9, deci, pentru fanii mai vechiului sistem de operare Windows XP care nu beneficiază de suportul Directx 10.


Cerinţe minime:

Procesor: Dual core (Intel 2 Ghz sau Amd 3200+)
Memorie: 1 gb RAM
HDD: 10 GB
Placă video: Nvidia GeForce 7800, Ati Radeon 1800 (cu pixel shader 3 şi minim 256 MB VRAM)
Conexiune Internet pentru Multiplayer

Arma 2 Trailer : 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)