Jocuri Noi

Internet Explorer 8 beta 2

Scris de Caesar
Luni, 02 Iunie 2008 21:16
ie8.jpg  Nu cu multa vreme in urmă, Microsoft a lansat prima versiune de teste a ceea ce gigantul american vrea să fie noul  browser unic, Internet explorer 8. Nu orice fel de browser pentru că aşa cum ne promiteau (cam de multişor), cei de  la Microsoft şi-au dat seama că tehnologia lor este cam învechită şi nici tonele de naftalină n-o mai pot scăpa de  moliile tehnologice.

  Aşa că ne-a promis un browser bazat pe un nou sistem de decodare a informaţiei, un sistem  universal precum cel folosit de Mozilla sau Opera. Toate bune până aici numai că, socoteala de acasă nu se  potriveşte întotdeauna cu cea din târg. Am sărit imediat să-l instalez şi mi-a părut rău încă de la început. 
 
  Sistemul este acelaşi ca şi până acum, toate bug-urile de afişare din IE6 şi IE7 sunt prezente şi în Internet  Explorer 8 mai mult, fiind beta este la fel de stabil precum un beţivan care a dat gata 3 lăzi de ţuică.

  O.K., nu ne vom lua de bug-uri de vreme ce varianta testată nu este cea finală. Am remarcat totuşi pe unele sisteme,  printre care şi pe al meu, unul cât se poate de ciudat. Unul dintre cele mai importante servicii, Windows Update,  care funcţionează doar pe browser Microsoft, s-a oprit automat în momentul în care l-am activat pe Internet Explorer  8. Un crash cât toate zilele salvat însă tot de cei care mi l-au oferit pe tavă, experţii Microsoft care nu au uitat  să introducă în bara de meniu un buton cât se poate de util care se numeşte sugestiv "Emulate IE7".

  Dincolo de toate bug-urile, normale la un release de teste, Internet Explorer 8 promite multe. Sistemul de emulare  funcţionează deci, pentru moment nu veţi avea probleme. Să sperăm că acesta a fost inclus şi în a doua versiune beta  de la care aşteptăm deja multe alte îmbunătăţiri.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)