Jocuri Noi

X-Men Origins: Wolverine - Uncaged Edition

Scris de Serj
Joi, 14 Mai 2009 14:28
wolverine_Claws_firstProbabil că aţi observat cu toţii legătura strânsă care s-a stabilit între cinematografie şi industria jocurilor, o legătură care stă sub semnul succesului şi care deşi nu putea avea decât rădăcini comerciale este bine primită de fanii unei francize.

De cele mai multe ori însă filmele făcute după jocuri sau invers, jocurile care au la bază filmele, nu s-au bucurat de acelaşi succes ca şi variantele originale dar, cu siguranţă a strâns o grămadă de bani de la fani şi în final, şi-au îndeplinit menirea. O astfel de transpunere vom analiza azi, un joc care a fost mai întîi film şi care sperăm, se va ridica cel puţin la valoarea peliculei dacă nu o va depăşi.

Este vorba despre X-Men Origins: Wolverine - Uncaged Edition, un joc care are la bază filmul cu acelaşi nume, nici el original ci transpus după o serie de reviste desenate americane foarte apreciate. Dacă comicsurile au fost bune, filmul şi mai bun, ne aşteptăm ca acest titlu creat pentru XboX 360 să depăşească la rândul său aşteptările şi să se bucure de un succes cel puţin egal cu cel al filmului.

Povestea X-men

X-Men Origins: Wolverine - Uncaged Edition are la bază două poveşti distincte. Una dintre acestea are ca punct de plecare filmul, a cărui poveste o urmăreşte într-o proporţie de 90% ceea ce înseamnă că fanii filmului nu au de ce să fie dezamăgiţi. Pe de altă parte, story-lineul include şi inserţii inedite, care să-l facă mai atractiv şi neplictisitor.

După cum am spus mai sus, povestea de bază (similară filmului) este trecutul lui Wolverine, unul dintre cele mai importante personaje ale seriei, pe care îl vom ajuta pas cu pas să-şi redescopere trecutul, începând cu secolul XIX, de la naşterea sa şi trecând treptat prin viaţa sa până la recrutarea în echipa Stryker Weapon X a Colonelului William. Nu veţi avea parte de o poveste liniară totuşi, ea fiind construită din flashbackuri şi flashforwarduri care deşi vor cuprinde întreaga viaţă a lui Wolverine, ne vor anima atât imaginaţia cât şi atenţia.

Personajele din X-men

Cei care au văzut filmul, vor avea şansa de a se reîntâlni cu personajele de pe marele ecran, aceleaşi voci originale fiind incluse şi în X-Men Origins: Wolverine - Uncaged Edition.

Personajul principal este evident James "Logan" Howett alias Wolverine, un mutant dotat cu puteri regenerative, instincte animalice, forţă supraumană şi gheare retractabile de adamantium. La fel ca în film, rolul va fi interpretat de acelaşi Hugh Jackman, actorul cu care ne-am obişnuit de-a lungul acestei serii. Din peisaj nu vor lipsi nici Kayla Silverfox, iubita lui Logan şi mutantul capabil de hipnoză tactilă, Fred Dukes, mutantul cu piele impenetrabilă sau Victor Creed, fratele vitreg al lui Wolverine, dotat cu puteri vindecătoare, instincte animalice şi gheare, asemeni personajului principal.

Gameplay

Unul dintre cele mai violente jocuri din ultima vreme, X-Men Origins: Wolverine - Uncaged Edition îţi va permite să decapitezi duşmanii, să-i tai în bucăţi cu ghearele, să le scoţi la lumina lunii măruntaiele sau să-i faci praf aruncându-i în elicea vreunui elicopter. Sistemul de mişcare este impresionant, permiţând jucătorului libertatea de a face orice îi pofteşte inima şi setea de sânge, schema de control fiind extrem de simplă: atac uşor, mediu şi violent, defensivă şi cireaşa de pe tort, mişcările Rage. Evident, combinaţiile pe care le veţi putea face pentru nivelele de atac uşor şi violent sunt sarea şi piperul în materie de gameplay şi, dacă le veţi învăţa veţi avea parte de o experienţă deosebită. Cu toate acestea, folosindu-vă doar de mişcările de bază, puteţi parcurge jocul cap-coadă fără probleme.

Poze X-Men Origins: Wolverine - Uncaged Edition

mt_galery 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)