Jocuri Noi

Wow life means no life?

Scris de Serj
Marţi, 25 Septembrie 2007 01:00
wow-life.jpg Un subiect adesea dezbătut, în general chiar de către cei prinşi de acest „microb”, este dependenţa de WoW . Puţini vor recunoaste că sunt dependenţi, iar cei conştienţi de situaţia lor nu vor să renunţe la joc. În cel mai fericit caz, inventează scuze şi promit că „se lasă” de joc.

 

O altă caracteristică, întâlnita de altfel la orice dependenţă, este iluzia de control asupra situaţiei. „Victimele” trăiesc cu impresia că se pot lăsa de joc oricând. E adevărat, nu toţi jucătorii sunt dependenţi, dar statisticile arată că peste 40% nu se pot dezlipi de WoW. Având în vedere că cifra jucătorilor a depaşit pragul de 9 milioane, procentul devine şi mai îngrijorător.

Pentru cei de la Blizzard, WoW s-a dovedit a fi de departe cea mai profitabilă afacere şi nu e de mirare că o prelungesc la nesfârşit. Iar anuntarea noului expansion Wrath of the Lich King, a produs o adevarată isterie în rândul fanilor, iar cei care intenţionau să renunţe la contul lor, s-au răzgândit acum, în asteptarea lui. Probabil cu toţii cunoaştem cel puţin o persoană care se alflă într-o astfel de situaţie. Inevitabil, observăm schimbări în comportament, asta în caz că persoana respectivă îsi mai face timp să iasa în lumea reală.

Posibilităţi de a te menţine la un nivel competitiv în „second life wow” există. Chiar dacă nu prea ai timp să joci, au apărut o grămadă de organizaţii dispuse să joace în locul tău, însă aceasta te poate costa în plus, pe lângă taxa lunară percepută de blizzard.

O transpunere destul de complexă a fenomenului WoW a fost realizată prin-o colaborare între creatorii South Park şi Blizzard, în urma căreia a apărut episodul „Make Love, Not Warcraft”, nominalizat la premiile Emmy. E şi mai trist când te gândeşti că se şi moare din cauza jocului. Numeroase cazuri au ieşit la iveală, poveşti ale unor persoane care se sinucid sau cărora le cedează inima din cauza epuizarii. În general, persoanele până în 18 ani sunt cele mai afectate. Aici vine vorba şi de lipsa de control asupra, când părintele, probabil din necunoştinţă de cauză, ii permite copilului să petreacă prea multe ore în fata calculatorului, mai exact prea multe ore în World of Warcraft .

Nu puţine sunt cazurile în care se ajunge la distrugerea totală vieţii sociale a celor ce nu-şi pot dezlipi creierii de pe monitor. Concluziile le puteţi trage voi, cu menţiunea că vă invitam la o mică dezbatere pe tema WoW, pe forumul nostru.


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)