Jocuri Noi

Velvet Assassin

Scris de Serj
Miercuri, 20 Mai 2009 07:20
velvetassasmVelvet Assassin este un joc care are la bază povestea tragică a Violettei Szabo, adevărata asasină a cărei carieră s-a sfârşit extrem de repede fiind capturată in timpul celei de-a doua misiuni, torturată şu ucisă. Agent secret al aliaţilor în timpul celui de-al doilea război mondial, Violette devine 66 de ani mai târziu eroina unui joc.

Un joc de inspiraţie tragică a cărui poveste retuşată de către cei de la Replay Studios ne va purta prin amintirile agentei de-a lungul a 12 misiuni rememorate de Violette de pe patul unui spital din viitor.
Un joc destul de liniar şi ciudat de similar mai prestigiosului Hitman, reperul clasic al genului. După un scurt briefing ne trezim aruncaţi direct în focul luptei, misiunile rezumându-se la asasinate, furturi de documente etc., armele favorite fiind cuţitele şi evident, întunericul. Astfel, gameplayul este simplu de înţeles chiar şi de către cei mai adormiţi dintre gameri, atâta vreme cât pricep cele 10 legi nescrise ale spionajului: 1,2,3,4,5 nu sta în lumină şi 5,6,7,8,9,10, atacă pe la spate.

Cum Violette este personajul principal, nu le vom enumera pe celelalte, pentru că am risipi spaţiu şi timp cu nimicuri. Surpinde însă alegerea acestui personaj şi povestea ei ca şi inspiraţie pentru un joc, mai ales pentru tragismul cu care viaţa Violettei s-a încheiat dar poate şi pentru lipsa oricărei caracteristici care să facă din ea un erou. Nu încape vorbă, să dai ortu popii încă de la a doua misiune nu înseamna mare lucru în analele spionajului şi nicidecum lucru de mândrie pentru puterile aliate ale celui de-al doilea război mondial. Cum ei sunt câştigătorii războiului, înclin să cred că au avut parte de agenţi mai acătării în cei 4 ani de certuri cu naziştii nu de alta, dar germanii aveau prea multe atuuri pentru a fi învinşi de tristeţea englezilor, melancolia ruşilor ori aroganţa americanilor.

Concluzia o lăsăm cititorilor noştri care oricum se vor împărţi în două cete: cei care preferă un stealth action clasic precum Hitman şi cei care acceptă noi provocări şi au curajul săse aventureze pe noi alei ale spionajului. Pe cei care preferă caii putere şi cursele de maşini îi sfătuim să nu încerce, pentru că vor fi dezamăgiţi.

Trailer Velvet Assassin :


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)