Jocuri Noi

Mafia 2 Preview

Scris de Caesar
Vineri, 14 Noiembrie 2008 10:09
mafia13.jpg  Lansat în 2002, Mafia era un joc care promitea multe dar care a stat mereu în umbra lui GTA 3. Foarte asemănătoare, cele două jocuri beneficiau de un gameplay aproape identic, cu un plus semnificativ la nivelul naraţiunii pentru GTA, ceea ce a tras mult în jos un joc care a reuşit totuşi să strângă o grămadă de fani în întreaga lume. Decorurile vintage, maşinile de epoca şi un aer parcă scos din Goodfellas, au făcut totuşi din Mafia un joc peste medie la acea vreme.

  La 7 ani de la primul eveniment, mai precis în 2009, 2k Games se pregătesc de lansarea sequelului Mafia 2, un joc care se anunţă din start ca mare concurent pentru GTA 4, dispută pe care prima parte a seriei a pierdut-o în anii trecuţi fără drept de apel.

  Jocul este produs de 2k Czech, o companie cunoscută înainte sub numele de Illusion Softworks şi va fi doar distribuit de 2k Games. Anunţat încă din 21 August 2007 la Lipzig Games Convention, Mafia 2 ne va transpune într-un Empire City al anilor 1940 şi 1950, un oraş ficţional care are la bază nu unul ci chiar două oraşe din Statele Unite, New York şi San Francisco.


  Mafia 2 va fi disponibil pentru Microsoft Windows, Xbox 360 şi Playstation 3 şi va fi lansat cel târziu până la finele lui 2009. Până atunci vă puteţi delecta cu singurul film oficial, un clip promoţional care deja a făcut înconjurul lumii, fiind lansat încă din 2007, de la data confirmării oficiale a jocului.
mafia16.jpg
Povestea

  Naraţiunea din Mafia 2 va avea în prim plan figura lui Vito Scaletta, fiul unor imigranţi sicilieni care-şi va descoperi menirea în sânului unei familii mafiote care-l va face cu adevărat om. Totul începe cu Vito întorcându-se acasă după cel de-al doilea război mondial unde şi-a servit ţara cu mândrie. NU, nu e vorba despre veun erou patriot, Vito înrolându-se în primul rând pentru a scăpa de nişte ani de puşcărie pe care-i merita cu prisosinţă după nişte jafuri ca la carte.
Reîntors din război, Vito se va reîntâlni cu prietenul său vechi Joe Barbaro, împreună cu care îşi va relua vechiurile obiceiuri la limita legii, ce-i drept, cu mai mult succes decât ultima dată. Vă las să descoperiţi singuri ce urmează mai departe, povestea fiind extrem de stufoasă dacă ne gândim ca Mafia 2 beneficiază de un script de 700 de pagini, faţă de cele 400 ale primului joc din serie.

Gameplay

  Evident, nu ştim încă foarte multe lucruri despre gameplay. Ne vom bucura însă la lansare pentru că Mafia 2 promite foarte multe. Harta oraşului de exemplu, se va extinde pe o suprafaţă de 10 mile pătrate, inclusiv suburbiile din jur. Ceea ce lipsea din GTA dar a fost introdus în Mafia, nu va lipsi nici de această dată, şi mă gândesc aici la legile din trafic. Nu ştiu dacă vă mai amintiţi dar, în prima parte a seriei, depăşirea vitezei legale îţi putea aduce repede o amendă şi evident, pierderea misiunii. Maşinile vor fi în concordanţă cu vremurile din joc, adică modele specifice perioadei postbelice. Contează foarte mult că acestea sunt upgradabile şi, cel mai important, pot fi conduse încă de la început, spre deosebire de cele din Mafia, unde jucătorul trebuia mai întâi să înveţe cum să conducă un anumit tip de maşină înainte de a o sălta şi fugi cu ea. Oricum, dacă e să ne luăm după zvonuri, Vito va fi capabil de a fluiera după taxiuri care, pentru o sumă modică îl pot duce în orice parte a oraşului doreşte.
Nu vor lipsi nici motocicletele, atelierele auto unde puteţi schimba chiar şi motoarele maşinilor sau magazinele de haine de unde puteţi face rost de cele mai noi tendinţe ale modei din Empire City.
mafia19.jpg
Concluzie

Deşi va ieşi pe piaţă după GTA 4, Mafia 2 ne-a stârnit interesul de ceva ani buni. Un joc care promite mult, şi care sperăm să nu fie umbrit de cei de la Rockstar Games la fel cum s-a întîmplat în urmă cu ceva ani. Oricum, fanii acestui gen de jocuri îl vor aprecia cu siguranţă, măcar pentru atmosfera originală pe care o oferă şi care ne transpune în lumea crimei organizate mai bine ca oricând. Vom reveni cu ştiri în curând.mafia02.jpg

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)