Jocuri Noi

Noua placa ATI Radeon: 3800

Scris de Administrator
Vineri, 02 Noiembrie 2007 12:35
radeonlogo.jpg  ATI le-a dat replica celor de la Nvidia imediat după ce au scos modelul 8800 GT. În aceaşi zi în care Nvidia prezenta noul produs, ATI a venit cu detalii despre noua serie Radeon, care promite să fie mult mai performantă şi rapidă decât predecesoarea ei, seria 2000.

  De la lansarea modelului 2900XT, ATI avea un punct în plus faţă de Nvidia în privinţa tehnologiei folosite. Rick Bergman, vicepreşedinte al grupului de produse grafice din cadrul AMD a detaliat tehnologiile folosite în noul lor procesor video, denumit şi RV670. Proaspăta serie va suporta noul direct X pe care cei de la Microsoft se pregătesc să-l lanseze cu primul service pack pentru sistemul de operare Windows Vista, Direct X 10.1, iar procesorul a fost construit pe tehnologia de 55 nm (faţă de 65 nm în cazul lui 8800 GT).

  Totodată, noua serie de modele Radeon va oferi posibilitatea conectării a până la 4 plăci video în CrossFire pe Windows Vista, chiar dacă frecvenţele procesoarelor sau memoriilor dintre plăci diferă. Comparând viitoarea serie Radeon cu ce a lansat Nvidia deja pe piaţă, se pare că ATI va fi prima companie care va aduce pe piaţă plăci video cu suport pentru DirectX 10.1, în tehnologie 55 nm şi suport de până la 4 plăci video pe Windows Vista. Într-adevăr, o performanţă pe care mulţi dintre noi o aşteptăm.
 
  Deşi se spune că preţul estimativ al noilor plăci se va situa undeva între 150 şi 250 de dolari, informaţia nu este confirmată de producător. Lansarea se va face pe 15 noiembrie, când vom afla care este câştigătoarea dintre cele două companii rivale.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)