Jocuri Noi

Motorola ? pe urmele Siemens si Philips?

Scris de Serj
Luni, 04 Februarie 2008 01:55

motorola-logo.jpg  Intr-adevăr, fostul lider în producţia de celulare Motorola se gandeşte să îsi vândă divizia de telefonie mobilă. Nu este incă sigur dacă intenţia se va concretiza intr-o afacere, însă compania a confirmat oficial că e în cautarea unui cumpărător.

  O altă opţiune pentru Motorola, care pare mai puţin probabilă în acest moment, e să îsi separe divizia de telefoane mobile intr-o companie de sine statatoare. Să ne amintim că după succesul imens din 2004-2005 al seriilor RAZR, lucrurile au fost destul de dificile pentru companie, urmând nebunia telefoanelor slim.

 Anul trecut Motorola a pierdut locul secund pe piaţa în favoarea celor de la Samsung. Vanzările nete au scazut la 36.6 miliarde de dolari in 2007, de la mai mult de 42 miliarde, cu un an mai devreme, ducând la pierderi operaţionale de 553 miliarde. Pierderile nete au fost estimate la 49 milioane, au declarat surse oficiale din companie.

  Urmează să vedem dacă Moto se află in acel punct - “bun-sau-deloc”, insă e clar că divizia Motorola de telefonie mobila se află în pragul unor mari schimbări. Şi era nevoie de mult timp de ele. Aceasta ne dă incă un motiv să aşteptăm cu nerăbdare Congresul Lumii Mobile de luna aceasta, la care Motorola urmează să ia parte.


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)