Jocuri Noi

Google Chrome OS asteptat in aceasta luna

Scris de Caesar
Miercuri, 03 Noiembrie 2010 19:17
googleos2Asteptarile fanilor Google si nu numai, se pare ca au ajuns la sfarsit, gigantul american hotarandu-se in sfarsit asupra datei de lansare a noului lor sistem de operare, Google chrome OS, planuita se pare pentru aceasta luna (Noiembrie 2010 n.r.). Ca urmare, primele produse care vor functiona pe baza acestui sistem sunt planificate pentru a aparea pe piata chiar in preajma sarbatorilor de iarna, perioada propice pentru testarea unei noi tehnologii.

Desi deocamdata lipseste un anunt oficial, tot ceea ce stim fiind prin intermediul zvonurilor, trebuie sa remarcam ca acest nou sistem de operare, Google chrome OS are sanse mari de reusita, fiind adaptat perfect pentru echipamentele mobile cu conexiune permanenta la Internet dar cu o putere mica de procesare precum mini notebookurile, atat de populare in ultima vreme.

Anuntul ca se lucreaza la acest Google Chrome OS a venit la inceputul lunii iulie. Nu demult, acesta a fost si prezentat oficial. Am aflat astfel ca Google Chrome OS nu va fi un sistem de operare asa cum ne-am obisnuit pana acum sa credem ca ar trebui sa arate si sa se comporte un OS, el fiind bazat in principal pe browserul Google Chrome, care va fi si interfata de baza a acestuia. Sistemul este astfel gandit strict pentru Internet, neavand intentia, cel putin teoretic, de a concura cu sistemele Microsoft sau Apple, gandite in primul rand si pentru aplicatiile desktop. Sistemul Chrome va permite totusi stocarea de informatii dar acestea se vor face eminamente online, in genul aplicatiei office Google Docs. Acesta este un nou mod de abordare a ceea ce inseamna mediu desktop, Google fiind deschizatorul de drumuri pentru ceea ce in viitor s-ar putea extinde la scara si mai mare, ideea fiind incredibil de simpla dar si fiabila pentru netbook-uri. Google Chrome OS nu va permite asadar instalarea de aplicatii sau jocuri, toate aplicatiile fiind disponibile online. Acest lucru inseamna o mai mare mobilitate, echipamente mai ieftine si mai putin masive, netobookurile dotate astfel neavand nevoie de hard disc, instalare, drivere deci, mai putine buguri, o mai mare mobilitate etc.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)