Jocuri Noi

Primul SoP de la Intel: EP80579

Scris de Caesar
Joi, 31 Iulie 2008 13:07
intel_tolapai_1.jpg  Intel a lansat oficial o nouă serie de cipuri de tip SoC (System on a Chip), tehnologie de ultimă generaţie care va permite integrarea într-un cip, pe lângă cele câteva nuclee de procesoare şi a altor componente precum procesoare grafice, controlere de memorie sau I/O.

  Cunoscut sub numele de Tolapai ca proiect, seria recent lansată se va numi oficial Intel EP80579 şi va fi destinat în special echipamentelor mobile şi device-urilor portabile cu conectivitate la internet de mici dimensiuni, gadgeturi care potrivit estimărilor vor ocupa un segment de piaţă din ce în ce mai important.

  Din punct de vedere tehnic, EP80579 va avea o arhitectură de tip modular, putând fi configurată în funcţie de destinaţia finală a produsului finit care o va integra.

  Consumul variază în funcţie de configuraţii între 11 şi 21 de wati, sensibil mai ridicat decât la alte produse concurenţiale precum ARM sau PowerPC dar, EP80579 câştigă din alte puncte de vedere, unul dintre acestea fiind arhitectura x86, arhitectură care le poate asigura o mai bună prezenţă pe piaţă dat fiind faptul că, mare parte din aplicaţiile dezvoltate până în prezent se bazează pe ea.

Sursa: arstehnica.com

tolapai2.jpg


tolapai3.jpg

intel_ce2110_1.jpg

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)