Jocuri Noi

Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro

Scris de Serj
Sâmbătă, 29 Noiembrie 2008 13:47
creative-xfi-pcie.jpg  De mai bine de 20 de ani, Creative s-a manifestat ca un nume dominant pe piaţa constructorilor de plăci de sunet de calitate dacă nu, cel mai important dintre aceştia.

  Începând cu primele Sound Blaster şi încheind cu noua seie X-Fi, plăcile Creative au marcat istoria PC-urilor şi experienţa multimedia a desktopurilor din toată lumea. X-Fi este seria de ultimă generaţe oferită de Creative, serie care înlocuieşte vechea Audigy şi care aduce câteva lucruri în plus în materie de sunet. Ne vom opri în mod special la Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro, ultima adiţie a acestei serii şi una dintre cele mai puternice plăci de sunet de care se pot bucura în mod special gamerii.

  Pe scurt, X-Fi Titanium Fatal1ty Pro se foloseşte de un chip modificat, EMU20K2 care aduce în mod inedit suport nativ pentru PCI Express, pe lângă alte îmbunătăţiri de natură tehnică pe care noua generaţie de plăci de sunet le impunea.

  După cum spuneam, placa de sunet dispune de suport PCI express însă noutatea vine de la modul de instalare pe placa de bază. Astfel, ea poate intra pe portul PCIE X1 sau, în caz că nu aveţi acces la el, poate fi montată la fl de bine pe port mare de 8xsau 16x, în cazul în care acesta este liber. Este compatibilă cu toate modelele de sisteme audio. Dispune de o mufă line in şi de patru mufe pentru speakere, fiind astfel compatibilă cu modelele 2.1, 5.1 sau 7.1, în funcţie de necesităţi. De asemenea, nu lipseşte nici portul optic in/out compatibil cu consolele de jocuri şi receptoarele AV de ultimă generaţie.

  Preţul de 130 de dolari nu este mare, chiar accesibil, având în vedere că vorbim despre poate unul dintre cele mai bune modele de plăci de sunet la acest moment. Pachetul include şi soluţiile software cu care Creative ne-a obişnuit deja, programe destinate în mod special amatorilor şi care pot fi folosite cu succes pentru editarea, crearea şi modificarea de fişiere audio de calitate.

  Pentru un plus de 50 de dolari, puteţi beneficia în pachet şi de o telecomandă deşi, după păerea noastră, opţiunea aceasta pare puţin nejustificată, dacă e să ne luăm după preţul plăcii de sunet în sine.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)