Jocuri Noi

Autonomie de 9 ore cu MSI Wind U110 Eco

Scris de Serj
Luni, 06 Aprilie 2009 12:36
msi-wind-u110-netbook.jpg  Într-o lume compactă şi în viteză notebookurile de mici dimensiuni tind să acapareze treptat întreaga piaţă de profil, lupta dintre Asus şi MSi fiind din ce în ce mai acerbă. Căştigătorii bătăliei nu pot fi decât cumpărătorii care au parte pe zi ce trece de laptopuri din ce în ce mai performante la preţuri atractive şi dimeniuni în continuă scădere.

   Pe de altă parte, pe cât de mare câştig a devenit portabilitatea, pe atât s-a pierdut în ceea ce priveşte fiabilitatea şi, chiar dacă partea harware a fost minimizată la maximum, mini-notebookurile ofereau o durată de viaţă extrem de scăzută pentru bateriile cu 3 celule cu care veneau echipate. Lucrurile se schimbă însă radical odată cu lansarea MSi Wind U110 Eco, un mini-notebook care, potrivit comunicatului oficial MSi oferă o autonomie de funcţionare de 9 ore, ceea ce deja înseamnă un record în domeniu.
 
  O autonomie care evident va putea fi atinsă doar pe modul economic de funcţionare dar, şi aşa, suficientă pentru un zbor intercontinental. Pentru asta probabil trebuie să le mulţumim chinezilor, pentru distanţele mari pe care le parcurg dintr-un oraş în altul.

   Dacă la vremea zvonurilor ne aşteptam ca MSI Wind U110 Eco să vină echipat cu o placă grafică Ati, am fost oarecum dezamăgiţi să aflăm că produsul final va fi echipat doar cu un banal cipset Intel GMA 500, cei de la MSi plusând însă din alte puncte de vedere, faţă de lansările anterioare din gama Wind.

  Mai mult, la acest model veţi putea opta pentru o licenţă Windows XP sau Windows Vista, cu menţiunea că, pentru autonomia de 9 ore cu care se laudă producătorii aveţi nevoie de Windows Vista, singurul care beneficiază de opţiunile de setări Power Saver perfecte pentru acest model.

  Iată şi configuraţia tehnică a modelului MSI Wind U110 Eco:

Windows XP/Vista preinstalat
Procesor Intel Atom Z530, 1.6 GHz;
1 GB DDR2 RAM, suportă până la 2GB Ecran de 10 inci şi rezoluţie de 1024 x 600 pixeli;
Video Intel GMA 500;
HDD SATA de 160 GB;
Wireless: 802.11b/g/n, 802.11b/g, opţional Bluetooth V2.0EDR 3 porturi USB, card reader webcam de 1.3 MP;
opţional de 2 MP Dimensiuni: 260*180*19-31.5mm
Masa: 1kg

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)