Jocuri Noi

Grand Theft Auto IV, amanat pentru 2008

Scris de Serj
Sâmbătă, 22 Septembrie 2007 02:15
gta4.jpg  Take-Two Interactive a anunţat că lansarea pentru PlayStation 3 şi Xbox 360 a Grand Theft Auto IV nu va fi pe 18 octombrie, aşa cum era planificată iniţial, ci în primăvara anului 2008. Întârzierea vine „din cauza unei dezvoltări suplimentare care necesită timp”, anunţă compania.

   Fondatorul Rockstar Games, Sam Houser, a spus că „noile console ne permit să creem jocul Grand Theft Auto la care am visat dintotdeauna. Fiecare aspect al jocului, dar şi design-ul, au fost complet transformate. Jocul este uriaş şi împinge platformele până la limitele extreme. Inginerii de la Sony şi Microsoft lucrează împreună cu echipa din Edinburgh, încercând să ne ajute să putem facem funcţionale variantele pentru ambele platforme. Ca întotdeauna, scopul nostru este să depăşim chiar şi cele mai pretenţioase aşteptări ale fanilor jocului şi să creăm o experienţă extremă de joc high definition”.

 Analiştii din industrie anunţaseră că se aşteaptau ca GTA IV să bată Halo 3 şi, probabil, şi Hero 3 şi Rock Band, în privinţa vânzărilor pentru acest an. Ultima versiune GTA pentru console, San Andreas, s-a vândut în peste 14 milioane de copii.

 Editorul de ştiri John Callaham a numit această amânare, în FiringSquad, „un şoc major” şi a precizat că „ întârzierea aceasta şi cea a Manhunt 2 vor afecta serios rezultatele financiare ale celor de la Take Two, cauzând pierderi de aproximativ 200 de milioane de dolari în anul fiscal 2007”.

 Bazându-se pe studiul legat de jocurile pe care clienţii intenţionează să le cumpere, cei de la GamerMetrics estimează că principalii beneficiari ai întârzierii GTA IV vor fi Call of Duty 4: Modern Warfare şi Assassin's Creed.

Sursa: Realitatea


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)