Jocuri Noi

Galactic Dream - Rage Of War

Scris de Caesar
Sâmbătă, 09 August 2008 12:07
Untitled Document
galactic-dream-featured-3.jpg   Dacă nu aţi auzit până acuma de  Evolution Vault, vă vom face noi cunoştinţă cu ei prin intermediul a ceea ce au realizat: Galactic Dream - Rage Of War, un joc de strategie spaţial, 100% românesc. Lansat de ceva timp, ROW sunt sigur că inca va stârni interesul gamerilor români, fie ei fani sau nu ai genului RTS.

  O curiozitate dată poate şi de perioadele extrem de lungi care se scurg între lansările româneşti, cei de la Evolution Vault reuşind să treacă peste o meteahnă mai veche a game-developerilor români şi anume cea de a începe şi nu a termina. ROW este cu atât mai interesant cu cât este un joc complet, complex şi care arată extrem de bine -ar zice unii- pentru un joc românesc.

   Rage of War este un joc de strategie în spaţiu care le-ar putea aduce aminte, cel puţin gamerilor cu vechime de batrânul Starcraft , standardul în domeniu. Spre deosebire de colosul creat de Blizzard, acţiunea ROW se desfîşoară exclusiv în spaţiu. Povestea începe în secolul XXIV, perioadă în care omenirea începe să descopere spaţiul cu adevărat.

  Cum spiritul de explorator este o calitate dar una specifică omului, eroii din poveste au nefericirea de a da şi peste alte civilizaţii, mai puţin dornice de aventură şi cât se poate de antitalent la împărţit bezele. Una dintre aceste civilizaţii poartă numele de Argo şi este încă de la începutul jocului adversara curioşilor terani. O specie de creaturi însă la fel de curioase, care abia aşteaptă să descopere cum se dezintegrează oamenii, oferindu-ne însă efecte speciale dintre cele mai reuşite. Cele două rase rivale vor isca un război intergalactic, în centrul atenţiei fiind căpitanul Lewis Hays, un personaj plin de avânt şi curaj, mânat de o sete cruntă de răzbunare, ingrediente standard pentru un joc de acţiune clasic.

Clip_mic.jpg Clip_2mic.jpg Clip_3mic.jpg  


   Lăsând la o parte cele câteva mici neajunsuri de natură tehnică, story-ul este chiar interesant, cam greu de urmărit dar, binevenit într-o perioadă tulbure în acest sens, în care producătorii cei mari au cam uitat de acest aspect fără de care jocurile nu mai sunt ceea ce au fost odată. Un story decent pentru care se vede că autorii săi s-au străduit dar care uneori este extrem de greu de urmărit, în lipsa cinematicilor sau a dialogurilor audio. Veţi trece cu uşurinţă peste acest mic neajuns deîndată ce veţi pătrunde în acţiune şi mă refer aici strict la modul Campaign, pentru că în cel de Custom sau Multiplayer nu veţi avea nevoie neaparat de lectură.

  Trebuie însă să daţi dovadă de răbdare, mai ales pe modul campanie. Nu de puţine ori indicaţiile sunt destul de vagi şi riscaţi să vă plimbaţi aiurea pe hartă în căutarea obiectivelor. Timpul de învăţare însă nu va fi prea mare, unităţile se dezvoltă rapid şi după ce veţi învăţa ordinea exactă a construirii clădirilor veţi putea simţi cu adevărat emoţia unei lupte pe viaţă şi pe moarte, o luptă însoţită de efecte vizuale destul de bune. Indiferent ce rasă alegeţi, aveţi la dispoziţie 14 clădiri, fiecare dintre ele cu o anumită utilitate, unităţi destule dar din păcate neupgradabile.

Clip_5mic.jpg
Clip_6mic.jpg
Clip_8mic.jpg


Concluzii:

   Rage of War ne-a surprins plăcut. Am pornit ce-i drept la drum cu oarecare reţineri atunci când am auzit că este o producţie autohtonă, reţineri pe care le-am pierdut însă pe parcurs, odată cu primele focuri ale teranilor. Ce-i drept, ROW nu rupe gura târgului dar nici de lepădat nu este. Este cu siguranţă un punct de referinţă în game developimentul omânesc, preţul e accesibil şi, credem noi, nu ar trebui să lipsească de pe rafturile unui împătimit al RTS-ului. Cerinţele de sistem sunt destul de mici, chiar foarte mici pentru un joc cu o grafică destul de reuşită şi cred că nu vor crea mari probleme nici gamerilor cu resurse mai limitate.

  În caz că nu v-am convins, daţi o raită pe saitul oficial,  www.rageofwar.net de ude puteţi descărca un demo, puteţi cumpăra jocul sau descărca nişte instantanee care să vă lămurească de atenţia la detalii de care designerii acestui joc au dat dovadă.

Cerinţe:

  • Windows 2000/XP/Vista
  • Pentium 1GHz sau mai mare
  • 256MB RAM (recomandat)
  • 32MB memorie video
  • placa de sunet pe 16 biti
  • DirectX 9.0c 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)