Jocuri Noi

Colectia Ea Sports Fifa 2003 - Fifa 2009

Scris de Serj
Vineri, 24 Octombrie 2008 03:03

   Titluri jocuri fifa
Data lansare
   Platforma
2002
Game Boy Advance, GameCube, PlayStation, PlayStation 2, PC, Xbox
2003
Game Boy Advance, GameCube, N-Gage, PlayStation, PlayStation 2, PC, Xbox
2004
Game Boy Advance, GameCube, Gizmondo, N-Gage, PlayStation, PlayStation 2, PC, Xbox
2005
GameCube, PSP, PlayStation 2, PC, Xbox, Xbox 360
   FIFA Street
2005
GameCube, PlayStation 2, Xbox
2006
GameCube, PSP, PlayStation 2, PC, Xbox, Xbox 360
2006
GameCube, PSP, PlayStation 2, PC, Xbox, Xbox 360
2006
GameCube, PSP, PlayStation 2, Xbox
2007
PSP, PlayStation 2, PlayStation 3, PC, Wii, Xbox 360
2008
PlayStation 3, Xbox 360
   Fifa 09
2008
Nintendo DS, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation Portable, Wii, Xbox 360, PC
   
 Acest review este continuarea colectiei de jocuri fifa publicat acum câteva zile. În acest review vă sunt prezentate titlurile FIfa începând din 2003 până în 2009, include și titlurile Fifa Street 1,2 si 3.
 FIFA Soccer 2003
cover2003.jpg  FIFA 2003 continuă pe acelaşi trend al îmbunătăţirilor anuale, menţinând totuşi intactă formula care a asigurat succesul seriei.

   Dintre noutăţile care apar în acest release, merită amintită introducerea controlului de tip "Freestyle" care permite executarea unor mişcări speciale ale jucătorului, sau mişcarea acestuia în regim de viteză mare, un sprint cu balonul departe de picior.

   Se îmbunătăţeşte şi controlul mingii în poziţii statice precum la loviturile libere, loviturile de la colţul terenului etc. Sistemul de pase se schimbă şi el, jucătorul având acum la dispoziţie 3 opţiuni diferite: pasa direct la jucător, pasa în zonă sau pasa lungă.

 Screenshots:

gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1
gallery1 gallery1 gallery1

 
  FIFA Soccer 2004
cover2004.jpg  FIFA Soccer 2004 ne pune la dipoziţie nu mai puţin de 18 ligi diferite, 35 de echipe naţionale şi peste 10.000 de jucători diferiţi. Nu lipseşte nici modul carieră care se poate întindepe mai multe sezoane, făcând din Fifa 2004 un joc fără limite, cel puţin în ceea ce priveşte timpul de joc.

  Modul de carieră este complet şi presupune managementul complet al echipei, jucătorul fiind nevoit sa aleagă  totul,de la primul 11 la bugetul de achiziţii sau preţul biletelor. Nu lipseşte modul freestyle, idee făcută cunoscută deja în ediţia trecută mai mult, jucătorii pot fi controlaţi înainte de a intra în posesia mingii, ceea ce înseamnă cu alte cuvinte, un gameplay cât mai aproape de realitatea sportivă.

  Deşi în mare parte jocul se bazează pe acelaşi engine implementat şi în Fifa 2003, ediţia 2004 aduce în plus la baza de date care poate fi extinsă nelimitat mai mult, prin adiţia unor divizii inferioare, jucătorul poate prelua în modul carieră o echipă mai slab cotată cu care să avanseze treptat în ierarhia mondială a cluburilor.

 Screenshots:

gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2
gallery2 gallery2 gallery2
gallery2   

 
 FIFA Soccer 2005
cover2005.jpg  Lansat la doar câteva luni după Euro 2004, Fifa 2005 aduce câteva noutăţi seriei deja celebre. În primul rând, cei de la EA Sports reintroduc modulul de creaţie a jucătorului, care permite crearea sportivilor în totalitate, începând cu texturile feţei, şi încheind cu atributele fizice şi tactice.

  Modul carieră se extinde şi el, permiţând până la 15 sezoane succesive ceea ce înseamnă u ntimp de joc extrem de mare, jucătorii având de ales între echipe adunate din 26 ligi din întreaga lume. De asemenea se introduce controlul "first touch", care permite jucătorului executarea unor manevre înainte de a primi mingea.

  Pentru cei care nu-şi găsesc echipa favorită în ligile licenţiate de EA Sports, jocul include şi un număr de 38 de echipe naţionale care pot participa în turnee sau în jocuri amicale.
Toţi jucătorii şi echipamentele sunt licenţiate şi actualizate la nivelul din August 2004.

 Screenshots:

gallery3 gallery3 gallery3
gallery3 gallery3 gallery3
gallery3 gallery3  

 
 FIFA Soccer 06
cover2006.jpg   Fifa 06 este titlul în care îşi face reîntoarcerea triumfală comentatorul sportiv Andy Gray, cel care ne-a încântat în versiunile mai vechi ale seriei alături de John Motson. De această dată el este secondat de Clive Tyldesley, într-un joc care se bazează pe un engine grafic nou nouţ şi care promitea gamerilor o experienţă mult mai realistă decât ediţiile precedente.

  Animaţii mai multe şi mai bune, detaliile balonului mai aproape de realitate, renunţarea la controlului fără minge implementat în 2004 şi care mai mult a supărat decât a încântat, sunt ingrediente ale unui titlu schimbat în bine, un titlu care ocupă un loc de onoare în albumul de familie EA Sports.

  Avem din nou la dispoziţie destule ligi, mai precis 26, provenind din 19 ţări diferite, suficiente pentru a începe o carieră de manager care se întinde pe 15 sezoane consecutive.

 Screenshots:

gallery4 gallery4  

 
 FIFA Street
coverstreet.jpg 
  Deşi greu poate fi încadrat în seria prezentată, Fifa Street încearcă şi reuşeşte să păşească şi pe tărâmuri ami puţin umblate, de această dată, pe cel al stilului freestyle.

  Renunţând la regulile simulatorului autentic, jocul de faţă încearcă să sape la rădăcinile acestui sport atât de iubit în toată lumea. Liderii mişcării sunt cei mai importanţi jucători ai momentului care îşi vor etala măiestriile individual sau în meciuri 4x4. Dintre fotabliştii celebtri nu lipsesc David Beckham, Zinedine Zidane, Ronaldo sau Ronaldinho.

 Screenshots:

gallery5 gallery5 gallery5
gallery5   

 
 FIFA World Cup: Germany 2006
coverwc.jpg  Lansat cu doar o lună înainte de începerea campionatului mondial, FIFA World Cup: Germany 2006 permite jucătorilor să evolueze în meciurile campionatului chiar înainte de startul acestuia. Jocul ne pune la dispoziţie toate cele 12 stadioane oficiale din Germania şi echipele complete calificate la turneul final.

   Modurile de joc nu sunt prea diverse dar, includ calificările sau avansarea directă la turneu precum şi modulul istoric, ce presupune rejucarea unuia din cele 40 de momente istorice alese de producători.

 Screenshots:

gallery6 gallery6 gallery6
gallery6 gallery6 gallery6
gallery6 gallery6 gallery6
gallery6 gallery6 gallery6

 
 FIFA Soccer 07
cover2007.jpg  Fifa 07 se bazează pe acelaşi engine grafic cu care ne-a obişnuit ediţia specială dedicată campionatului mondial din Germania căruia îi aduce totuşi câteva mici îmbunătăţiri. Se înmulţesc şi îmbunătăţesc animaţiile sportivilor, fizica mişcării şi a balonului, numnărul fentelor pe care jucătorul le poate face cu balonul ajungând la 16. Se pot alege meciuri cu intervale cuprinse între 2 şi 10 minute, pe 4 nivele de dificultate diferite.

   Jocul cuprinde peste 510 echipe diferite, reprezentate cu acurateţe. Sunt incluse 27 de ligi din 20 de ţări diferite dintre care Spania, Anglia (2), Franţa, Germania şi Italia au acum şi ligi secunde. Jucătorii nu nu mai că pot crea sportivi ba chiar echipe, începând de la emblemă şi culori şi încheind cu cei mai nesemnificativi fotbalişti legitimaţi.


   În fine, merită pomenită noua adiţie a modului multiplayer online, numită Liga Interactivă, un mod în care jucătorii participă în ligi create special pentru modul online.

 Screenshots:

gallery7 gallery7 gallery7
gallery7 gallery7 gallery7
gallery7 gallery7 gallery7
gallery7 gallery7  

 
 FIFA Street 2
coverfifastreet2.jpgDacă prima ediţie Fifa Street s-a bucurat de succes, nu putea lipsi nici sequelul mult aşteptat. Lansat în 2006, la un an după primul titlu, jocul se bucură de îmbunătăţiri sistematice ale gameplayului şi graficii, noi fizici ale mişcării care să permită noi şi noi trucuri cu mingea la picior în cel mai pur stil freestyle.

Jocul oferă 20 de echipe de pe întreg mapamondul şi peste 300 de staruri ale lumii fotbalistice care se pot duela în meciuri de 4x4 sau individual în trucuri. Decorurile variază şi ele, de la suburbiile Londrei la plajele Braziliene. Nu lipseşte modul de creaţie unde jucătorii îşi pot testa imaginaţia.

 Screenshots:

gallery8 gallery8 gallery8
gallery8 gallery8  

 
 FIFA Soccer 08
cover2008.jpg Deşi aduce câteva îmbunătăţiri, ediţia 2008 a seriei se remarcă în principal prin faptul de a fi primul titlu dezvoltat şi pentru platformele Nintendo Wii şi Playstation 3. Sunt prezente 620 de echipe licenţiate şi 30 de ligi naţionale, cu 3 mai mult decât în Fifa 07, noutăţile venind de la adăugarea ligilor naţionale a Austriei, Cehiei şi Irlandei. Pentru fanii din ţări mai exotice din punct de vedere fotbalistic precum România (:P), rămâne alternativa alegerii uneia dintre echipele aruncate în baza de date "Rest of the World" care cuprinde 23 de alte cluburi de calitate din lume.

Deşi gameplayul nu se schimbă, în linii mari rămânând acelaşi, remarcăm o îmbunătăţire a simulării şuturilor a căror sorţi de izbândă depind de acum de mai mulţi factori precum poziţia, apărarea, direcţia etc. În plus, modulul multiplayer permite crearea unor echipe formate din jucători controlaţi individual de mai mulţi participanţi la joc.

Variantele pentru PS3 şi XboX includ ligi interactive online, ligi naţionale complete dar şi posibilitatea de a iniţia jocuri multiplayer independente de acestea şi a organiza turnee.

 Screenshots:

gallery9 gallery9 gallery9
gallery9 gallery9 gallery9
gallery9 gallery9 gallery9

 
 FIFA Street 3
coverstreet3.jpgUn update la versiunea precedentă, Fifa Street 3 ne pune la dispoziţie 250 de jucători de top din lume, alături de câteva legende ale balonului rotund care pot fi deblocate pe măsura acumulării de puncte. A.I.-ul este importat din Fifa 08 deci, fanii seriei nu vor avea probleme în câştigarea acestor puncte.
Dintre echipele disponibile nu lipsesc: Brazilia, Italia, Germania, Portugalia, Anglia, Spania sau Franţa, alături de alte echipe mai puţin celebre dar cu impact la public precum China, Mexic, Cehia, Camerun sau Grecia.

În modul online jucătorii îşi pot crea propriile campioane mondiale cu care pot participa în diferite turnee.


 Screenshots:

gallery10 gallery10 gallery10
gallery10 gallery10 gallery10
gallery10 gallery10 gallery10

 Fifa 09
cover2009.jpg  În fine, ultimul titlu prezentat în această serie, Fifa 09 se apropie de lansare (în moentul redactării acestui articol). Din surse oficiale suntem ameninţaţi cu peste 250 de îmbunătăţiri aduse acestui nou titlu, faţă de precedentele simulatoare fotbalistice. Pe lângă cele normale, merită amintit modul de celebrare al golului, care acum poate fi controlat de jucător.

Jocul va pune la dispoziţie nici mai mult nici  mai puţin de 500 de echipe diferite, din 30 de ligi naţionale, 40 de echipe reprezentative.

 Screenshots:

gallery11 gallery11 gallery11
gallery11 gallery11 gallery11
gallery11 gallery11 gallery11
gallery11   

 
 
 

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)