Jocuri Noi

Zimbra, noul client mail de la Yahoo

Scris de Caesar
Marţi, 29 Iulie 2008 13:49
zimbramic.jpg  Deşi Yahoo are peste 250 de milioane de clienţi în toata lumea, Yahoo nu oferea conturi de e-mail Pop sau Imap decât la categoria bussines, serviciu pentru care trebuia să scoţi bani serioşi din buzunare. Google le-a luat-o demult inainte şi, chiar ne intrebam deja, când are de gând Yahoo sâ işi extindă serviciile şi la acest nivel.

  Ei bine primul pas a fost făcut. Nu, nu veţi avea conturi Pop mail dar, Yahoo oferă un client de mail propriu, care poate integra la fel de bine şi alte conturi precum cele de MSN sau GMail. Programul poate fi deocamdată descărcat în versiune beta, se numeste Zimbra şi işi află sediul online la www.zimbra.com . Pentru cei care nu ştiau, Zimbra este o companie fondată de Satish Sharmaraj în Palo Alto California, companie pentru achiziţionarea căreia Yahoo a scos din conturi peste 350 de milioane de dolari.

zimbra.jpg

  Zimbra este ultimul intrat pe piaţa clienţilor de e-mail, şi se anunţă o concurenţă serioasă pentru mai vechii MS Outlook sau Mozilla Thunderbird. Noul program oferit de această dată de Yahoo va fi superior acestora cel puţin în ceea ce priveşte utilizatorul offline, Zimbra fiind foarte bine adaptat pe acest sector al activităţii. Pe scurt, aproape toate funcţiile clientului sunt disponibile şi offline, excluzand aici evident partea de descărcare a mesajelor noi.

  După primele teste Zimbra se descurcă excelent, mai mult, sincronizarea cu directoarele şi arhivele disponibile pe web este perfectă, accesul la căsuţele de mail este instant, mai mult, puteţi introduce oricâte conturi doriţi fără nicio problemă. Ca interfaţă nu se deosebeşte prea mult de clientul online deci, nu cred că veţi avea vreo problemă. Merită încercat mai ales de posesorii de laptopuri care nu întotdeauna sunt siguri de accesul la internet. E totuşi un pas înainte pe care îl aşteptam de multă vreme.

zimbra1.jpg


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)