Jocuri Noi

Starcraft 2 nu va avea suport pentru LAN, Blizzard da vina pe piraterie

Scris de Caesar
Marţi, 14 Iulie 2009 09:59
StarCraft-2-zergDupă cum probabil aţi auzit deja, mult aşteptatul Starcraft 2 va fi lipsit de suportul pentru multiplayer în LAN, decizie care a stârnit o serie de nemulţumiri printre fanii seriei. La scurt timp de la aflarea veştilor au început şi dezbaterile online.

Ca orice firma care se respectă însă, Blizzard a venit repede cu un răspuns în acest sens. Din păcate, răspunsul nu este pozitiv, nu infirmă zvonurile şi nici nu îi va face fericiţi pe fani: e cât se poate de oficial, Starcraft 2 nu va avea LAN, lipsa acestui mod fiind explicată de Blizzard prin prisma pirateriei. Măsura se pare, încearcă să limiteze oarecum, dacă nu numărul descărcărilor ilegale care vor urma lansării oficiale a jocului, măcar libertatea jucătorilor care nu au cumpărat legal Starcraft 2, atingându-i acolo unde-i doare mai tare şi anume, la jocul multiplayer în reţea.

Asemenea practici, devin însă din ce în ce mai comune în cazul companiilor producătoare de jocuri, în contextul în care pirateria ocupă încă un segment important al pieţei de profil. Cunoaştem deja cazurile EA Downloader sau STeam, care pretind autentificări regulate pentru jucători, încercând astfel să-şi protejeze jocurile vis-a-vis de descărcările frauduloase sau activările pirat.

În acest context, era de aşteptat ca o companie de talia Blizzard să ia o decizie asemănătoare şi cu siguranţă nu le-a fost uşor având în vedere criticile fanilor, uşor de prevăzut în cazul francizei Starcraft.

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)