Jocuri Noi

Gray Matter

Miercuri, 02 Martie 2011 10:44
Gray_Matter_LogoGray Matter se inspira in mod special din magie, iluzii, parapsihologie si necromantie clinica. Povestea acestui joc este un mister melodramatic cu Samantha Everett, un magician aspirant in Londra in rolul principal.
Jocul este vizual impresionant si are o poveste captivanta dar pierde din puncte din cauza misterelor si puzzle-urilor banale. Dar si in ciuda acestora jocul iti ofera o aventura ce merita explorata. Tema jocului este foarte captivanta pentru un joc detective/aventura. Jocul incepe cu Sam Everett, o studenta din America pierduta pe strazile Londrei care ajunge la Dread Hill House, casa doctorului Styles, un fost om de stiinta specializat in neurologie, obsedat de memoria nevestei lui decedate. In curand, Samantha il ajuta pe doctor sa recruteze student de la Oxford pentru experimente in subsolul acestui conac intunecat.

Povestea se intinde pe opt capitol in care Sam si Dr.Styles sunt alternativ personaje principale. Ambitiile ei in domeniul magiei impreuna cu obsesiile macabre ale doctorului creaza cadrul pentru acest joc. Pentru Samantha aventura se refera la o serie de indicia criptice, vanatori de raspunsuri si obligatia ei de a recruta student e la Oxford pentru dr.Styles. Pentru doctor jocul se desfasoara ca o serie de mistere si in general colectare de obiecte asociate cu memoria nevestei lui. Desi puzzle-urile sunt banale si in general pot fi rezolvate doar apasand cu mouse-ul pe ele dezvolta foarte mult caracterele si povestile personajelor
.
Controlul jocului este asemanator celorlalete jocuri din acest gen. Cu un click poti ori sa te misti ori sa interactionezi cu mediul inconjurator. Inventarul este usor de accesat doar miscand mouse-ul in partea de sus a ecranului. Jocul iti ofera bare de progresie sa vezi cum stai cu rezolvarea capitolelor. Unicul lucru care s-ar putea sa iti dea putina bataie de cap este lipsa unui sistem de sugestii, deci tu va trebui sa descoperi tot.

Jocul contine multe incosistente cu lumea reala, dar ceea ce pierde prin autenticitate recupereaza prin mult entuzisam si o poveste bogata. Personajele sunt foarte detaliat dezvoltate, Samantha iesind foarte tare in evident. Pianul adauga foarte mult la atmosfera gotica a jocului, muzica fiind unul din punctele forte ale acestui joc. Filmuletele sunt facute in stil tablouri, dar foarte frumos pictate.

Jocul contine foarte multe clisee, cum ar fi masca doctorului Styles care ii acopera ranile faciale in stil Phantom of the Opera, dar firul narativ al povestii salveaza jocul de la aceste banalitati. Desi misterele sunt foarte simple , grafica, muzica, povestea si personajele fac din Gray Matter un joc ce merita incercat.

Screenshots Gray Matter:
Gray_Matter_1Gray_Matter_2Gray_Matter_3Gray_Matter_4

Gray_Matter_5Gray_Matter_6Gray_Matter_7Gray_Matter_8

 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)