Jocuri Noi

Darkspore

Miercuri, 04 Mai 2011 12:03
Darkspore Ceea ce ii lipseste noului joc MMO de la Electronic Arts este varietate si mod de povestire, dar cat despre gameplay amuzant si personalizare compelxa a caracterelui, aceasta castiga mult puncte si fac din Darkspore unul dintre cele mai interesante si profunde jocuri noi.

Daca ti-ai imaginat ca Darkspore are multe in comun cu jocul din 2008 Spore, s-ar putea sa te inseli. Inafara de faptul ca a fost creat de aceasi companie si are cateva aspecte comune cu predecesorul sau, Darkspore este cu totul alt joc din punctul de vedere structural. Darkspore este un role-playing-game online masiv in care cu o echipa de trei bestii ciudate iti vei dobori inamicii intr-un stil hack-and-slash.

Telul tau care ar fi in Darkspore? Aceasta ar fi sa aduni cat mai multe obiecte pretioase posibile, acestea le vei folosi sa iti imbunatatesti potentialul distructiv al echipei tale. Cu cat avansezi in joc ti se va acorda acces la diferite feluri de eroi. Sa strangi toti eroii din joc ar putea fi obiectivul principal pentru jucatorii de Darkspore. Cat despre mecanica jocului, aceasta este foarte asemanatoare jocurilor Diablo, dealtfel ar putea fi spus ca este un Diablo 2 in spatiu.

Aceasta nu inseamna ca Darkspore nu aduce nici un aspect nou genului rpg. S-ar putea sa ti se para plictisitor sa faci aceleasi chestii, doar sa treci prin hoarde de inamici prin coridoare inghesuite, dar dupa cateva ore vei intelege de ce Darkspore este un joc nou cu un masiv potential.

In momentul in care cumperi jocul ar trebui sa fii atent acolo unde scrie Online Only, aceasta este exact ce spune, jocul poate fi jucat doar online. Aceasta nu inseamna ca nu poti juca singur, doar ca ai nevoie de conexiune la internet sa poti juca. Odata ce te-ai logat in joc vei putea intra intr-un chat sau sa iti creezi propria aventura. Prima data cand vei fi intrat in joc vei fi trimis intr-o serie de tutoriale care te va pune in controlul unei mici bestii pe nume Blitz Blitz. Controlul despre care am vorbit inainte, similar cu cel din Diablo iti va permite sa ataci si sa te misti doar de la mouse.

Jocul are in total 25 de eroi cu 4 variante fiecare, asta inseamna ca defapt iti poti alege din 100 de eroi diferiti in momentul in care i-ai cules pe toti. Cele patru variante ale eroilor se refera la magiile care le pot folosi, acestea fiind intersanjabile. Inainte sa intri intr-o misiune noua iti vei putea alege trei eroi. Fiecare dintre cei 25 de eroi se diferentiaza unul fata de celalalt nu doar prin stilul de joc, ci si de modul in care a aparut in lumea Darkspore, adica in functie de elementul de care apartine. Precum jocului Diablo 2, unii monstri vor fi mai susceptibili atacurilor cu foc decat cele de gheata, astfel daca intr-o misiune in care monstrii sunt vulnerabili la foc iti vei alege un erou care folosesti foc, aceasta iti va mari sansele de succes.

Coloana sonora , cu sunete futuriste electronice si ambientale sunt foarte adecvate acestui tip de joc. Pe fundalul acestor sunete vei lasa in urma un sir de monstri morti. Sistemul de personalizare a eroilor tai functioneaza ca si in Spore, acestia isi vor schimba aspectul in functie de obiectele cu care vor fi echipati. Aceste obiecte le vei gasi in cufere mari in timpul misiunilor.

La prima vedere, Darkspore ar putea sa iti para ca un experiement incomplet, defapt intreg jocul se petrece intr-o serie contiua de tuneluri cu monstri, fiind legate intre ele printr-o interfata pe o nava spatiala. Dar ceea ce pare a fi dezamagitor la inceput, se dezvolta pe parcursul jocului astfel incat sa iti intareasca relatia cu eroii tai preferati. In cele din urma, Darkspore obtine un echilibru bun intre timoul petrecut in batai si cel petrecut in editorul pentru eroi. Darkspore promite sa fie un mmorpg valoros pe viitor chiar si in ciuda unelor mici scapari.

Screenshots Darkspore:
Gameplay DarksporeGameplay DarksporeGameplay DarksporeGameplay Darkspore

Gameplay DarksporeGameplay DarksporeGameplay DarksporeGameplay Darkspore


 

You need to login or register to post comments.
Discuss this item on the forums. (0 posts)